avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare imobil al carui proprietar este decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare imobil al carui proprietar este decedat

Buna ziua,
Acum doi ani si noua luni bunica mea a decedat. Suntem trei mostenitori - doi copii si eu nepot ( urmas al celui de al treilea copil). Bunica mea a avut doua case care au revenit fiecaruia dintre cei doi copii. La casatoria mea am primit din partea familiei largite un teren de 2,5 ari cu o bucatarie construita deja. Am obtinut toate autorizatiile pe numele bunicii, am construit o casa atasata bucatariei respective. Cat era bunica in viata nu a fost de acord sa ne faca documente scrise considerand ca dupa moartea ei nu vor fi probleme intre noi - adica fiecare va ramane cu casa in care locuia deja. Nu au fost probleme dupa decesul bunicii, nu sunt nici acum intre noi, dar este neaparat necesar sa ne asiguram casa noastra deoarece este construita din lemn si riscurile le consideram a fi foarte mari. Problema este ca nu vor asiguratorii sa ne asigure imobilul fara sa fie un proprietar clar in documente. De ce nu facem nici macar acum succesiunea? Deoarece matusile mele nu au copii, eu sunt singurul copil din familie si considera, probabil, ca oricum va fi totul al meu candva. Unchiul meu, sot al uneia dintre matusi are mai multi nepoti care abia asteapta astfel de evenimente pentru a profita (sotia lui se teme de situatia in care ar ramane cu ei drept mostenitori). Nu stiu cum sa fac, ma simt intr-o situatie complicata,nu doresc sa deranjez pe nimeni, dar in acelasi timp doresc sa imi asigur si locuinta cum este normal. Cu speranta gasirii unei solutii, astept raspunsul dvs. si va multumesc pentru rabdarea de a intelege situatia.
Cel mai recent răspuns: Anasia , utilizator 15:54, 11 Februarie 2015
bine ar fi sa se faca succesiunea si copii defunctei sa va faca act pentru ceea ce doreste sa va dea sau sa va lase dumneavoastra.
Mergeti la un birou notarial din aria de competenta a judecatoriei de domiciliu si solicitati dezbaterea succesiunii.
Oricare dintre cei care au vocatie succesorala poate cere dezbaterea succesiunii.
Dupa ce v-ati adresat notarului vor incepe problemele, probabil matusile/unchii isi vor schimba parerea despre d-voastra.
Daca le spuneti ca suporti d-voastra toate cheltuielile.... nu i-ati imbuna?
Si niste testamente ar fi binevenite... v-ar pune la adapost de ,,concurenta" !
Va multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa rezolv problema fara sa deranjez si cat mai repede, ca nu imi pot permite "luxul" de a nu asigura locuinta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Anasia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rasuramona rasuramona sotum meu a vut un unchi care a decedat in 1997 si anul acesta in august a decedat si sotia lui ,acesti neavand copii. la succesiune au dreptul si nepotii sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici anabella27 anabella27 Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 33 de ani. Mostenitori au ramas tatal Meu Si fratele sau Si bunica . Acum 7 ani tatal Meu a decedat iar la 6 luni ... (vezi toată discuția)