avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate corinalu

Activitate corinalu

Discuție Fond de rulment
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de fondul de rulment.
Asociatia noastra de Proprietari a hotarat majorarea fondului de rulment pe o perioada de 6 luni pe cota indiviza.
Ce nu inteleg este de ce mi se solicita aceeasi suma cu a celorlalte ap de 4 camere din bloc, tinand cont de faptul ca eu am centrala termica, iar valoarea intretinerii mele este mai mica decat celorlalti. De altfel sunt singurul ap cu centrala din bloc.
Mentionez ca am o contributie la fondul de rulment de 450 ron, in conditiile in care pt iarna 2013-2014 val cea mai mare a intretinerii a fost de 336 ron.
Am incercat sa ii informez despre aceste lucruri si raspunsul e simplu: trebuie sa platesc, daca nu ma pot da in judecata.

As dori sa stiu in ce masura este indreptatita cererea lor.
Multumesc
O zi frumoasa!
Buna ziua,

Copilul meu implineste 11 luni pe 11.06. Imi voi relua activitatea pe 10.06 pt a putea beneficia de stimulent de insertie. Am insa urmatoarea problema: eu am 2 locuri de munca: unul cu contract de munca si unul la care sunt platita in baza unui contract de drepturi de autor. La locul de munca principal as dori sa imi suspend activitatea prin concediu fara plata pt cresterea copilului de pana la 2 ani, urmand sa primesc venituri doar in baza contractului de drepturi de autor. In acest caz mai pot beneficia de stimulent de insertie? Practic eu realizez venituri supuse impozitarii.

Multumesc.
Discuție Contract DDA
Buna ziua,

Am fost la interviu pt un nou loc de munca; totul este ok, cu o singura exceptie. Am aflat ca nu imi vor face contract de munca si voi fi platita integral in baza unui contract de drepturi de autor. As dori sa stiu in acest caz daca voi avea dreptul la concediu medical (am doi copii mici), concediu de odihna si daca se va considera vechime in munca.

Multumesc.
Buna seara,

As dori sa stiu daca in conditiile in care am centrala termica de apartament este justificata plata de apa calda. Administratorul blocului m-a informat ca trebuie sa platesc parte din pierderi, chiar daca pe la mine prin apartament nu exista tevi pt apa calda. Mentionez ca deja platesc si caldura pentru partile comune.

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, dar tot am o nelamurire. Va voi spune exact pe cifre, poate nu am fost prea explicita.

Valoarea intretinerii din luna cea mai mare a fost de 370 ron (avand centrala termica). Valoarea fondului de rulment platit de mine pana acum este de 550 ron. Din ceea ce mi-ati spus, inteleg ca deja nu ar mai trebui sa platesc fond de rulment.

Pe langa acesti bani, mi se cer inca 500 ron reprezentand valoarea fondului de rulment al vechilor proprietari. Aici imi este neclar: trebuie sau nu sa platesc si acesti 500 ron? As ajunge deja la o valoare de 1050 ron.
Buna ziua,

Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri:

1 . Care este valoarea fondului de rulment pe care trebuie sa o depun? Administratia ne-a calculat aceeasi cota parte ca si celorlalti proprietari. Mentionez ca suntem singurii cu centrala termica din bloc. Noi deja am depasit valoarea intretinerii din luna cea mai mare.

2. Pe langa asta, adminstratia ne cere sa platim fonul de rulment al vechilor proprietari, deoarece le-a fost restituit in momentul in care au vandut apartamentul. In contractul de vanzare-cumparare nu e mentionat nimic de acest gen. As dori sa stiu daca acesta cerere este justificata si daca trebuie intr-adevar sa platesc acesti bani.

Exista separat un fond de reparatii pe care il platim luna de luna, la fel ca si ceilalti.

Multumesc.
Buna seara, sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de un an. As dori sa stiu daca in cazul in care solicit in continuare concediu fara plata pentru 3 luni in ce masura pot beneficia de stimulent de insertie la reluarea activitatii, respectiv cand copilul va avea varsta de 1 an si 3 luni. Pe de alta parte, angajatorul are libertatea de a inceta contractul de munca in perioada concediului fara plata?