avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Razvan863

Activitate Razvan863

Buna ziua,
La 1 septembrie s-a publicat Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 care prevede restituirea taxei auto incasata de satul roman incepand intre anii 2007 - 2013. La acel moment, desi ordonanta intra in vigoare de pe 3 septembrie, s-a mentionat ca ea se va putea aplica numai dupa aparitia normelor metodologice ... tot atunci s-a spus ca, restituirile, esalonate pe 5 ani (?!) se vor putea acorda numai taxelor platite dupa 1 ianuarie 2010, cele achitate anterior cazand sub incidenta prescriptiei fiscale (!). In cazul meu, masina care o detin este inmatriculata in Romania in anul 2007, cand am platit si taxa - cum s-o fi numit atunci - auto/de mediu/de prima inmatriculare ... ulterior in 2009, in urma unei cereri depuse la fisc mi s-a returnat circa 50% din valoarea ei, ajungand la valoarea care se percepea in acel moment. Acum sunt eligibil pentru recuperarea sumei ramase conform Ordonantei Guvernului nr. 40/2015? Daca nu, la vanzarea masinii mai trebuie platita taxa actuala de mediu? Sau numai o diferenta (daca exista)?
Multumesc.
Banca a cesionat creanta izvorata din contractul de credit neachitat de mine in decembrie 2008 "la pachet" cu alte sute de credite neperformante in CHF. Societatea care a preluat datoria a cerut executarea silita in ianuarie 2013, cererea a fost respinsa initial pentru ca "nu exista dovada notificarii de catre debitor a cesionarii creantei ... si astfel aceasta cesiune nu este opozabila debitorului cedat". Societatea a facut recurs in termen de 5 zile de la notificare si a obtinut executarea silita anexand o notificare (?!) pe care chipurile ar fi trimis-o in ... decembrie 2012, cu doua saptamani inainte de introducerea cererii de executare. Este legala acceptarea unei notificari pentru o cesiune de creante la 3 ani dupa ce aceasta s-a efectuat?
Exista posibilitatea ca pentru un credit bancar neachitat, ajuns in faza de executare silita, sa se efectueze un contract, in fata creditorului (in acest caz o terta firma care a cumparat creantele de la banca) sau in fata notarului, prin care datoria scadenta sa fie transferata altei persoane -evident cu acordul acesteia- , impreuna cu toate obligatiile ce decurg din aceasta?
Multumesc.
Cum pot verifica data la care o banca a depus cererea pentru obtinerea executarii silite pentru un credit de nevoi personale restant, deoarece cred ca tarie ca legea care stipuleaza intervalul maxim de trei ani intre prima rata restanta si data la care banca avea dreptul sa depuna cererea a fost incalcat; dupa socoteala mea acest interval a fost de 3 ani si jumatate si totusi cererea a fost acceptata si dreptul de executare silita obtinut. Daca am dovada ca este asa, ce cai de atac am?
Multumesc.