avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate gabyela

Activitate gabyela

Mii de mulțumiri!
Problema e ca toate actele mi-au rămas la fostul soț. El sigur a aruncat tot.

În 2007 am scos din banca 15000 lei. În 2010 am divorțat. Am rămas fără casă și cu un copil în școală și bolnav. Fostul soț și-a adus acasă peste mine și copil actuala soție. Am plătit banca pana în 2011 nu am mai avut cum sa o termin. Ma suna acum firma recuperatoare de creanțe ca le datorez 38000 lei. De ce nu m-au contactat pana acum, eu nu mi-am schimbat nr. de telefon. Ce se poate întâmpla, și ce pot sa fac. Contractul e în amiabila încă.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Da. Asa e. Vreau ca fiul meu sa moștenească.

gi-jane2 a scris:

Nu ati zis ce vreti de fapt sa se întâmple cu locuinta, inteleg ca nu vreți sa va mosteneasca sotul.
La care " noi" va referiti?

Eu am un băiat din prima căsătorie și soțul vrea sa rămână frații lui moștenitori.


Se da următoarea situatie:
Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații lui.
Eu înainte de căsătorie am făcut cu mama un contract de întreținere cu uzufruct viager. Anul acesta ne-am legalizat căsătoria cu totul
Vrem sa facem la notar ceva act în care sa specificam ca după moartea noastră nici unul nu are pretenție la ce are celalalt. Se poate? Ce act trebuie sa facem?
Dacă fac cu soțul la notar o separare de bunuri cum ca nici unul nu vrem parte din ce are celalalt, este bine?

Înainte de căsătorie, am făcut cu mama un contract la notar de uzufruct viger. Soțul meu are dreptul la locuința dacă se întâmplă ceva cu noi?
Bunicii mei au decedat acum 22 de ani. Au avut 6 copii, din care doar mama mai trăiește. Mama a plătit impozitul pe tot de acum 20 de ani până în prezent. Ea a avut grija de bunici și tot ea a băgat utilitățile acolo. Este vorba de o căsuța la tara la 20km.de oraș. Întrebarea e dacă se poate face un proces de uzucapiune fără a o ataca pe mama nepoții ei.