avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate gabyela

Activitate gabyela

Am nevoie de un avocat în proces?

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Termenul formulării întâmpinării este de 25 de zile, calculat din ziua următoare comunicării valabile a rezoluției intanței cu această mențiune. Comunicarea este valabilă, atunci când aceasta se face la adresa corectă de domiciliu. Din perspectiva mea, sunteți încă în termenul de a formula întâmpinare și de a solicita administrarea de probe. Așadar posibilitatea există în procent de 100%.

Bună seara. În luna mai, mi s-a trimis o cerere de chemare în judecata, de către fostul soț. El știind de fapt unde locuiesc, totuși a trimis-o avocata lui pe ala stradă. A ajuns la mine abea acum în octombrie. Procesul e în luna aprilie 2025.Care este posibilitatea sa ma mai apar la acest proces cu înscrisuri? La întâmpinare i-a trecut termenul. Nu i-mi permit un avocat.
Pot deschide eu un proces ,în care sa se constate că un credit este prescris?
Credit din 2007 de 10000 scos pe 5 ani.Platit 4 ani.apoi au intervenit ceva probleme.Banca a vândut contractul la recuperatori .Nu au acționat nici cum doar îmi trimit mesaje.
Aps-ul nu au acționat încă.Intrebarea e că dacă pot eu sa deschid un proces în care sa rezulte prescrierea datoriei?

gabyela a scris:

În 2007 am scos din banca 15000 lei. În 2010 am divorțat. Am rămas fără casă și cu un copil în școală și bolnav. Fostul soț și-a adus acasă peste mine și copil actuala soție. Am plătit banca pana în 2011 nu am mai avut cum sa o termin. Ma suna acum firma recuperatoare de creanțe ca le datorez 38000 lei. De ce nu m-au contactat pana acum, eu nu mi-am schimbat nr. de telefon. Ce se poate întâmpla, și ce pot sa fac. Contractul e în amiabila încă.

Mii de mulțumiri!
Problema e ca toate actele mi-au rămas la fostul soț. El sigur a aruncat tot.

În 2007 am scos din banca 15000 lei. În 2010 am divorțat. Am rămas fără casă și cu un copil în școală și bolnav. Fostul soț și-a adus acasă peste mine și copil actuala soție. Am plătit banca pana în 2011 nu am mai avut cum sa o termin. Ma suna acum firma recuperatoare de creanțe ca le datorez 38000 lei. De ce nu m-au contactat pana acum, eu nu mi-am schimbat nr. de telefon. Ce se poate întâmpla, și ce pot sa fac. Contractul e în amiabila încă.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Da. Asa e. Vreau ca fiul meu sa moștenească.

gi-jane2 a scris:

Nu ati zis ce vreti de fapt sa se întâmple cu locuinta, inteleg ca nu vreți sa va mosteneasca sotul.
La care " noi" va referiti?

Eu am un băiat din prima căsătorie și soțul vrea sa rămână frații lui moștenitori.