avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înainte de căsătorie, am făcut cu mama un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înainte de căsătorie, am făcut cu mama un contract la notar ...

Înainte de căsătorie, am făcut cu mama un contract la notar de uzufruct viger. Soțul meu are dreptul la locuința dacă se întâmplă ceva cu noi?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 11 Februarie 2022
Sunt necesare mai multe informatii.
Din mesajul dvs nu reiese cine este debitorul, respectiv creditorul rentei si cine este proprietarul apartamentului.
In situatia in care dvs ati dobândit apartamentul prin contractul de rentă viageră încheiat între dvs (ca debitor) si mama dvs, cu obligatia dvs de a presta o rentă, sotul dvs nu poate avea pretentii cu privire la acest bun.
Cu toate acestea, dacă sotul dvs. poate dovedi că a contribuit la plata rentei, in acest caz ar putea avea pretentii in mod corespunzator contribuției depuse.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Cabinet avocat Clinciu Ana-Maria Mălina, Avocat
care renta?
sotul dvs mosteneste din ce aveti dvs in concurs cu alte rubedenii, daca sunt.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp sunteti in viata si eventual divortati, nu.
Daca dvs decedati inainte, sotul va mosteni o cota din imobil, cota care depinde de celelalte rude ale dvs, cu care vine la succesiune.
Dacă fac cu soțul la notar o separare de bunuri cum ca nici unul nu vrem parte din ce are celalalt, este bine?

Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Nu este bine, pentru ca o convenție matrimoniala nu schimba regulile privind succesiunea.
Soțul supraviețuitor vă va moșteni oricum.

Alte discuții în legătură

Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)