avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate dany_mihai

Activitate dany_mihai

Bună seara, am fost condamnat la 9 luni cu suspendare , 60 zile muncă în folosul comunității și 2 ani de supraveghere sub articolul 336. Hotărârea este definitivă. Când pot da din nou de permis? Trebuie sa fac școala de șoferi sau se poate doar redobândire permis ? Vă mulțumesc
Răspuns la discuția Politia rutiera, posibil abuz
Va inteleg pe dumneavoastra ca este des folosita "povestea" cum ii spune-ti.
de si este adevarat ceea ce am spus. Daca nu era cum am declarat nu mai apelam la nimeni,imi asumam consecintele. Plecam pur si simplu in casa,ca am avut tot timpul 30-60 de minute....dar in fine.
Ce lege ii permite unui om care imbraca haina Statului sa imi ridice masina,sa imi retina actul de identitate,talonul masinii,rca-ul,masina si cheia de acasa? In conditiile in care le-am cerut buletinul si cheia de acasa. Cheia ca nu am avut cu ce intra in casa iar buletinul pentru a avea cu ce sa ma legitimez. Doar politaiul pe citatie mi-a scris sa ma prezint a doua zi cu C.I.,permis,rca si talonul masinii.
Sau ce lege ii permite celui cu platforma sa imi ridice masina din parcare dupa care sa ma puna sa achit 200 lei taxa pentru ridicarea masinii. Fara sa imi dea nici o factura sau chitanta in care sa apara motivul ridicarii. Doar nu eu l-am sunat sa cer ridicarea. Mentionez ca masina era parcata in momentul cand mi-au ridicat-o. Accidentul nu este grav,doar bara fata crapata putin celui ce i-am lovit masina. Va multumesc
Buna seara, in data de 28.08.2017 pe la ora 6:30 am accidentat o masina in parcarea din fata blocului(fara victime). Un vecin sa speriat de zgomotul care sa auzit si a sunat la 112(am aflat despre acestv apel mai tarziu) Dupa ceea ce sa intamplat,asteptandul pe cel pagubit sa incheiem o amiabila, am consumat circa 150 ml tarie. Nefiind un consumator de alcool pot spune ca m-ia pus "capac" si am adormit in masina. Inainte de a adormi am blocat usile la masina. In 30-60 minute dupa apelul efectuat de catre vecin la 112 a aparut un echipaj de la pol. rutiera care ma gasit dormind in masina. Eu dormind in masina nu i-am auzit batand in geam sa deschid. cei de la politie au chemat o firma care se ocupa de ridicatul autoturismelor. Domnul care a venit cu platforma auto m-ia fortat usa din dreapta,dupa care cu un carlig mai lung mia scos cheile din buzunar,m-ia deschis masina (aceste informatii le detin de la cel care m-ia ridicat masina) . Domni de la pol. rutiera mau trantit pe jos m-au incatusat si mau luat cu forta la analize de sange. Mi-au ridicat masina si au dus-o in curte le firma respectiva. Mi-au luat actele de la masina:asigurare,talon,permis,buletin au facut copii si i le-au dat vecinului cu auto lovit. De si eu il asteptam pe el pentru acest lucru...
Repet am lovit masina inainte de a cosuma alcool si asteptand ca vecinul sa coboare sa ii spun ce sa intamplat si sa ii dau asigurarea am adormit. Acum sunt acuzat de conducere sub influenta alcoolului
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Au voie cei de la pol. rutiera sa imi forteze masina,sa o deschida?
Au voie sa ma duca cu forta la analize de sange?
Au voie sa imi ridice masina? In conditiile in care dupa 3 zile de la incident mi-au spus sa ma duc sa imi iau masina din curtea celui care a ridicat-o ca daca nu platesc o anumita suma pe zi pentru ca ii ocup locul. si asa ma pus sa platesc 200 lei pentru ca mi-au ridicat-o si mi-au tinut-o 3 zile. In schimbul sumei de 200 lei nu mi-au dat nici o factura,doar un raport ca am gasit toate bunurile in masina.
Pol. are declaratie luata de la vecinul pagubit si inca un vecin
Pe ce cai legale imi pot face dreptate?
Nu am avut nici o intentie de fuga de la locul accidentului sau alte ganduri rele.
Va multumesc

pentru inceput as dori un PFA(magazin cu vanzarea de acasa). Daca nu ar fi foarte costisitor as face un magazin on line. de aceea am precizat ca sunt la inceput si orice sfat mi-ar fi de foarte mare ajutor. pentru inceput vreau sa fiu legal cu toate documtele si dupa ma intereseaza daca pentru PFA imi trebuie obligatoriu contabil. Va multumesc frumos.
buna seara,ma numesc Mihai,si as dori sa imi deschid o mica firma cu profil de vanzare telefoane. acum am mai multe intrebari,tinand cont ca sunt la inceput si orice banut in plus lunar este binevenit. o prima intrebare ar fi cat m-ar ajunge din punct de vedere financiar? pe unde ar trebui sa umblu si ce acte ar trebui sa fac pentru inceput? repet sunt la inceput de drum in acest domeniu si orice raspuns imi va fi de folos pe viitor. intrebari ar fi multe...imi trebuie casa de marcat,contabila si asa mai departe. va rog sa ma ajutati cu orice fel de raspuns. va multumesc frumos.
multumesc adrian_adri,pe mine ma intereseaza daca pot plati doar 6 luni sau un an. ca nu imi permit sa platesc pe ultimi 5 ani.
multumesc frumos. ar trebui sa ma interesez la cnsas sau la medicul de familie?
buna ziua,sunt Mihai si numai sunt asigurat de vreo 5 ani. acum nu stiu ce trebuie facut. am o problema de sanatate mai grava si este posibil sa am nevoie de internare. ce ar trebui sa fac acum in cazul in care la spital nu te baga nimeni in seama? va multumesc frumos