avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru47

Activitate Alexandru47

Coloana aerisire baie astupata
Am cumpărat un apartament în 2017 pentru care am primit adeverință de la asociația de proprietari care atestă că vechiul proprietar era cu întreținerea la și asociația cu utilitățile la zi. Zilele acestea, asociația a primit o notificare de la executorul judecătoresc ca are de plata către Radet 34000 lei datorie din 2010-2012. Pot fi obligat să plătesc și eu parte( 1130 lei) din datoria către Radet ?
Formularea a fost gresita. Era vorba despre un spatiu comercial. Intrebarea era cum se incadreaza aceasta restanta (restantele care nu mai pot fi recuperate din diverse motive) in bilant pentru a nu se perpetua.
Asociatia de proprietari a avut inchiriat un apartament catre o firma care a plecat 2012 lasand o restanta la intretinere ~600 lei. Unde se incadreaza aceasta restanta in bilantul contabil, de unde se scade pentru a scapa de ea?
Contractele de inchiriere (catre persoane fizice) apartinand spatiilor comune ale asociatiilor de proprietari se inregistreaza la Administratia Financiara? Se achita contributia la sanatate pentru aceste contracte de inchiriere? Mentionez ca veniturile obtinute se folosesc pentru intretinere si reparatii proprietati comune. Multumesc,
La inceputul lunii Noiembrie in cadrul asociatiei noastre se afiseaza listele de plata pentru luna Septembrie. Cum se inregistreaza facturile din luna Septembrie care au fost achitate la furnizor si repartizate pe liste? Dar facturile din luna Octombrie care nu au fost inca platite si nici repartizate pe liste? Care anume in activ si care in pasiv? Multumesc,