buna ziua, as dori opinia dvs. in urmatoarea situatie: detin un apartament impreuna cu sotul, impreuna avem doi copii minori. Cum ar trebui sa procedez pt a trece apartamentul pe numele meu si/sau copiilor, de comun acord cu sotul?(sotul e de acord ca eu sa devin unic proprietar, eventual eu impreuna cu copiii) ma intereseaza modalitatea cea mai ieftina! multumesc!
buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate face partaj voluntar in timpul casatoriei, obiectul fiind un apartament, iar sotul care cedeaza partea sa faca act de donatie catre doi copii minori! actul respectiv poate fi atacat ulterior? daca da in ce conditii? multumesc anticipat
cum se calculeaza lichidarea? am fost in preaviz 20 zile, de pe 15 oct a.c. pana pe 11nov a.c., dar fostul patron a vrut sa lucrez doar pana pe 2 nov inclusiv, si mai aveam si cateva zile de concediu de odihna de luat; contractul de munca s-a incheiat pe data de 12 nov, si mi s-a spus ca voi fi sunata in legatura cu banii;pana cand este legal sa astept lichidarea?
multumec pt lamuriri! as mai vrea sa stiu daca somajul se intrerupe in situatia in care imi gasesec un job pe peroada determinata si poate fi reluat apoi de unde a ramas? 2.pe perioada de proba se face contract de munca si cat poate fi maxim aceasta perioada? 3.se poate face contract pe peroada determinata pe peroada probei si apoi daca renunt la job sa-mi pot relua somajul?
multumesc pt raspuns, dar as vrea sa stiu de cand s-a modificat legea privind isr si nu se mai ia in calcul salariul minim brut pa tara, unde pot citi noua lege modificata?
buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de somaj? se stabileste in functie de salariul minim brut pe tara de acum(800lei), sau nu? ori este raportata la ISR(500lei)? astept raspuns urgent!!! multumesc.
buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat urgent la urmatoarea problema: lucrez la o firma cu contract de munca din septembrie 2012; pe data de 15 octombrie 2013 am primit o instiintare scisa de previz in vederea concedierii datorita desfiintarii locului de munca; perioada de preaviz inscrisa pe instiintare este 15.10.2013-11.11.2013; m-am prezentat la serviciu program normal, iar ieri,02.11.2013, am mi s-a transmis telefonic, prin responsabilul de magazin, sa ma prezint la sediul firmei pe data de 04.11.2013 pentru a mi se face lichidarea si sa nu ma mai prezint la serviciu! ce ar trebui sa fac avand in vedere ca mai sunt 6 zile de preaviz pe care nu vreau sa le pierd pt.ca altfel nu mai beneficiez de somaj? astept un sfat urgent! multumesc!