avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate andreiionel

Activitate andreiionel

Răspuns la discuția Pensie alimentara pariuri
Mulți avocați in spun că aceste câștiguri la loto nu sunt permanente și constante și nu se încadrează în plata pensiei. Acum pe cine sa mai cred ?

gi-jane2 a scris:

Una e ca nu afla, alta ca trebuie sa platiti, nu contează din ce, pt ca dvs trebuie sa platiti procent din venit si nu conteaza de unde va vine.
Oricum, ce contează e ca suma ce o platiti lunar sa fie îndeajuns pt copil.

Răspuns la discuția Pensie Alimentara
Daca din când în când la 2-3 luni mai am un câștig la jocurile de noroc...intra la pensie alimentară ?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Instanta de judecata poate avea in vedere plafonul maximal de 1/ 4 din venitul net efectiv, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala, cand nu sunt realizate venituri , dintr-o activitate lucrativa.

Instanta de judecata va avea in vedere veniturile impozabile, nete, cu exceptia celor excluse , conform legii aplicabile.



Veniturile cu destinatie speciala nu sunt incluse in cuantumul pensiei de intretinere.


În ceea ce priveşte noţiunea de “venit” este de observat că reglementarea din Codul civil referitoare la baza de calcul al pensiei de întreţinere datorate de către părinte copilului nu mai face referire doar la “câştigul din muncă” al debitorului [fostul art. 94 alin. (3) din Codul familiei], ci are în vedere, generic, toate veniturile acestuia, indiferent de sursă, respectiv din muncă ori din alte surse (de exemplu, chirii, redevenţe, dividende, depozite bancare, fructe civile şi industriale ale bunurilor proprii etc.).

Art 76 din Codul Fiscal.

Și mai cu seama prin Normele metodologice
(1) În sensul art. 76 alin (1) şi (2) din Codul fiscal, veniturile brute din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncă....şi care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum şi pe baza actului de numire:
...
(viii) valoarea nominală a tichetelor de masă,


„Întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere și cu mijloacele celui care urmează a o plăti” (art. 529 alin 1. Cod civil).


Sunt avute in vedere sumele de bani oferite pentru prestarea orelor suplimentare.



Sunt exceptate de la plata pensiei de intretinere veniturile sporadice, precum premii, indemnizatii cu destinatie speciala, diurne, prime , recompense, unele sporuri, norme .

Tot legea spune de venituri constante și permanente . Câștigul la jocuri de noroc nu este permanent. Depinde pur și simplu de noroc. Daca câștig la loto o sumă uriașă înseamnă că trebuie să împart cu fosta nevastă ? Noi cei care plătim pensie alimentară nu mai avem voie la viață privată ?
Răspuns la discuția Plata pensie alimentară
Mulțumesc. Mi-a băgat un prost în cap că trebuie să plătesc și am intrat în panica. Asta înseamnă că noi cei care plătim pensie alimentară sa nu jucam niciodată jocuri de noroc...

Dapix a scris:

Nu.

Exista la ora aceasta in Romania , ori a fost , deschis vreun proces în care sa se ceara la pensie alimentară și un procent din castigurile la pariuri ori jocuri de noroc ? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Pensie alimentara pariuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun. Și cum afla că am câștigat ? La ANAF apar doar cu venituri din salariu și șomaj. Daca câștig la loto marele premiu trebuie împărțit cu ea ? Nu cred
Răspuns la discuția Pensie alimentara pariuri
Da. Platesc din salariu inclusiv bunurile de masa si de vacanta. Dar la pariuri castig cand vrea Domnul.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu este venit cu caracter de continuitate, teoretic nu plati pensie din ei, mai ales daca platiti din salariu.

De foarte multi ani platesc pensie alimentara si nu am intaziat niciodata. De ceva timp mai joc la pariuri si castig cam la 2-3 luni. In hotărâre scrie ca trebuie sa platesc 25 procente din venittul net lunar.
Răspuns la discuția Plata pensie alimentară
La fel este și situația mea. Mai câștig câteodată la pariuri sportive. Deci acel câștig nu intra la venit ?

Dapix a scris:

Din toate veniturile nete cumulate obținute lunar. Nu și din jocurile de noroc.

Mulțumesc. Menționez că nu îmi cunoaște numele real și nici adresa. Contul este unul fals de Facebook. Amenința că merge la poliție sa reclame că a fost denigrată familia. Eu in acel mesaj privat am spus doar că femeia cauta p... pe online. Atât. Culmea că acum și-a șters anunțul dar eu am apucat sa fac printscreen .

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Poate sa va amenințe cu orice dar ,, denigrarea"asa cum spuneți dvs de fapt calomnia și insulta nu mai sunt fapte prevazute de legea penala.Un eventual proces civil pt daune morale(singura varianta teoretic posibila) e discutabil dacă ar avea șanse..