avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate alle4295

Activitate alle4295

Multumesc. Dar se pare ca nu seface impozitarea in tara respectiva. Acum ce trebuie sa fac? Unde merg? Merg direct la anaf, sau descarc de vreundeva vreo declaratie? Nu stiu care sunt procedurile.
Multumesc, cum stiu daca are Romania acord pentru evitarea dublei impuneri?
In contract nu scria nimic despre chestia asta.
Buna ziua,
Este prima oara cand am un job prin intermediul internetului, din strainatate, la firma Appen. Am primit un contract de munca online iar banii ii primesc pe o platforma Payoneer, in dolari americani. Nu stiu ce trebuie sa fac ca totul sa fie legal cu legile noastre.. Am citit de pe ici de pe colo despre declaratii de venit sau articole despre impozitare, dar eu nu pricep terminologiile folosite si nu stiu daca genul asta de venit trebuie impozitat sau nu, declarat sau nu. Deci.. rog pe cineva care are rabdare si amabilitate, sa imi spuna ce trebuie sa fac acum?:))
Multumesc! Intr-adevar i-au primit inapoi fara niciun obstacol, spre surprinderea mea.
Buna ziua,
Am cautat pe net informatii, dar niciuna nu ma lamureste prea bine cu privire la problema mea specifica: am cumparat pe 13 februarie anul acesta o pereche de pantofi tip "adidas" din Deichmann si mi s-a spus ca doua luni am garantie si ii pot returna. Eu i-am purtat de aproximativ 10 ori in perioada asta si astazi am constatat ca au fiecare ditamai "gaura" in interior, spre varf, pe "tavanul" pantofului, s-au ros de cel putin 2 mm adancime. Cum nu am mai patit asta si nu mi se pare normal (nu imi erau stransi sau marime prea mica), ma gandesc daca am sanse sa ii duc inapoi sa imi dea banii sau alta pereche. Am dreptul? Nu vor da vina pe mine, neacceptand acest defect ca defect din partea producatorului?
Buna ziua,
Prietenul meu sta in spatiul parintilor mei in al doilea imobil al lor. Domiciliul lui din buletin este intr-un sat din judet. Am dori 1 la mana sa poata primi colete la posta in oras, si 2 la mana sa nu trebuiasca sa ne deplasam pt modificarea buletinului in comuna aia la km departare.. Prima problema am inteles ca ar fi rezolvata de viza de flotant. Dar nu am inteles daca aia poate fi facuta in oras sau trebuie sa mergem in comuna de care apartine.. ( ma rog probabil e o intrebare stupida).
Dar totodata sunt curioasa daca isi poate schimba domiciliul in buletin doar prin luare in spatiu, chiar daca nu detine imobilul. Si care sunt avantaje in plus de viza de flotant. Si din nou, daca trebuie mers in nenorocita aia de comuna..? :)
Multumesc!
Multumesc. Voi lua in vedere si acest aspect.
Multumesc. Totusi nu am inteles inca daca respectiva persoana va trebui sa isi treaca domiciliul in buletin pe adresa apartamentului meu (avand in vedere totusi si ca acolo va fi declarata la intretinere o persoana, iar daca vom fi 2 persoane cu adresa acolo in buletin atunci... nu mai suntem o persoana), si daca se poate muta oricand?
Cautand pe net am vazut ca acest contract se poate face si fara implicarea unui notar. Insa e totusi valabil? Il descarci de pe net? Daca o anunt la administratoare si fac acest contract cu persoana respectiva mai am altceva de declarat/facut ca sa se poata muta legal acolo?
Buna ziua,
Detin doua apartamente. Intr-unul locuiesc alaturi de sot, iar pe al doilea, in care nu locuiesc, am domiciliul in buletin (din motive personale). In al doilea apartament nu locuieste nimeni, iar la intretinere sunt trecute zero persoane. As dori sa permit unei prietene sa locuiasca in acel spatiu, fara a-i inchiria apartamentul, ea urmand sa plateasca doar consumul ce il va realiza. Nu-mi este ruda si are domiciliul in buletin pe casa dansei de la sat, in care insa nu locuieste (casa este data deja spre vanzare).
Intrebarile mele sunt urmatoarele: ce demersuri trebuie facute pentru a o putea lasa pe respectiva persoana sa locuiasca in apartamentul meu pt un numar nelimitat de luni? Stiu ca printre altele, evident trebuie sa anunt ca la intretinere sa fie trecute 1 persoana. Trebuie declarata mutarea ei la politie, sau e de ajuns sa anunt la nivel de bloc mutarea ei? Poate ea sa se mute acum, in timpul lunii, sau trebuie de la inceput de luna? Va trebui sa-si schimbe adresa de domiciliu in buletin? Daca eu detin apartamentul ea poate sa isi porneasca acolo gaz, cablu, internet etc. pe numele ei?
Eu mi-as dori sa indeplinesc mutarea ei acolo fara prea multe demersuri si tam-tam, ci cat mai discret.