avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant sau schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant sau schimbare domiciliu

Buna ziua,
Prietenul meu sta in spatiul parintilor mei in al doilea imobil al lor. Domiciliul lui din buletin este intr-un sat din judet. Am dori 1 la mana sa poata primi colete la posta in oras, si 2 la mana sa nu trebuiasca sa ne deplasam pt modificarea buletinului in comuna aia la km departare.. Prima problema am inteles ca ar fi rezolvata de viza de flotant. Dar nu am inteles daca aia poate fi facuta in oras sau trebuie sa mergem in comuna de care apartine.. ( ma rog probabil e o intrebare stupida).
Dar totodata sunt curioasa daca isi poate schimba domiciliul in buletin doar prin luare in spatiu, chiar daca nu detine imobilul. Si care sunt avantaje in plus de viza de flotant. Si din nou, daca trebuie mers in nenorocita aia de comuna..? :)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:52, 22 Decembrie 2015

Dar nu am inteles daca aia poate fi facuta in oras sau trebuie sa mergem in comuna de care apartine..

Se face in oras, la Evidenta persoanelor de care apartineti.

Dar totodata sunt curioasa daca isi poate schimba domiciliul in buletin doar prin luare in spatiu, chiar daca nu detine imobilul.

La fel ca mai sus.

Si care sunt avantaje in plus fata de viza de flotant.

Pentru el niciunul, pentru dvs. si pentru parinti s-ar putea sa fie :) Viza de resedinta expira in max. 1 an dupa care, in functie de cum merge relatia, se poate prelungi sau nu.
Schimbarea domiciliului inseamna o noua carte de identitate care expira peste 10 ani, deci indiferent cu cine va fi si unde va locui, daca nu vrea sa-si schimbe CI domiciliul lui va fi (teoretic) la adresa dvs. Asta inseamna ca toata corespondenta lui oficiala (autoritati, banci etc.) poate veni la adresa parintilor iar eventualele amenzi vor fi comunicate la ANAF de care apatineti.

Daca as fi in locul dvs. as alege viza de resedinta insa desigur faceti cum credeti de cuviinta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant sau domiciliu hamaadali hamaadali Am cumparat de la parinti un apartament dar in tot acest timp s-au gandit ei ca a nu a fost un lucru bun vanzarea acestuia si au incercat de multe ori sa il ... (vezi toată discuția)
Inchiriere - contract valabil? ContSters303909 ContSters303909 De curand m.am mutat cu chirie intr.o garsoniera proprietara a vrut sa facem un contract de inchiriere dupa regulile ei: o foaie a A4 cu titlu \\"proces ... (vezi toată discuția)
Locuinta permanenta inseamna locuinta statornica? sau doar declaratie? MariaDraghici1 MariaDraghici1 Locuinta PRINCIPALA inseamna locuinta in care stau? sau pe care o declar astfel? Problema suna asa: un cuplu locuieste in oras, are adresa de pe fata ... (vezi toată discuția)