avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate alecucarmen

Activitate alecucarmen

Un prim pas ar fi sa ii reclamati la conducatorul acestui serviciu. Depinde si de natura faptelor reclamate. In functie de natura faptelor, plangerile/reclamatiile pot fi indreptate in diferite locuri. Puteti da mai multe detalii?
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Dar revin asupra faptului ca trebuie sa fiti sau sa fi fost proprietarul masinii!
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Am lucrat la Finante Publice si din practica va pot spune ca au existat cazuri in care s-au restituit sumele achitate cu titlul de taxa auto si pentru masini radiate. Recuperarea acestor taxe s-a facut pe baza de hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, deci trebuie initiata o actiune in instanta pentru aceasta! Conform legii, nu s-ar mai putea recupera aceasta taxa daca masina a fost radiata deoarece, pentru a solicita recuperarea trebuie sa faceti dovada ca sunteti proprietarul masinii si sa depuneti documentele acesteia, in original, la dosarul de restituire, iar din moment ce aceasta a fost radiata, nu mai detineti documentele doveditoare. Dar cum in Romania este posibil orice, puteti initia actiune in instanta si poate aveti noroc asa cum au avut si alte persoane! Si tot din experienta practica va spun ca, dintre cei care au actionat in instanta, cei care au fost reprezentati de un avocat, au avut mai mari sanse de castig si au castigat sume mai mari decat ceilalti. (rata inflatiei, dobanzi, etc)
Unde s-a facut suspendarea activitatii? La RC sau la Finante?
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Ca sa va recuperati taxa auto platita, exista niste conditii printre care, sa fiti proprietarul masinii! Din moment ce dvs. nu ati facut nici un act pentru a demonstra ca sunteti/ati fost proprietar al masinii, taxa auto nici macar nu s-a achitat pe numele dvs. si in concluzie nu ati fi putut-o recupera niciodata. Deci, categoric nu puteti recupera taxa!
Ieri, 14 mai 2014, am primit comunicarea Incheierii, dar nu sunt trecute nici un fel de detalii privitoare la actele procedurale care au acumulat respectiva suma. Tot ce se trce referitor la aceste cheltuieli, va reproduc aici: ”In baza art.275 alin.2 C.p.p. obliga petenta la plata a 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.” . Plus ca, asa cum am aratat si in primul mesaj, nu ma incadrez in acest articol: ”respinge ca nefondata plangerea”.
Sunt in aceeasi situatie! Din pacate, constat ca la noi in tara, majoritatea solutiilor de instanta sunt cel putin incorecte si nedrepte! Singura solutie pe care o mai avem este CEDO, desi CEDO nu ne poate oferi decat o compensatie a raului pricinuit si nu ne poate face dreptate in sensul schimbarii hotararilor de instanta date in Romania. Si in ciuda multelor amenzi pe care le primeste statul roman la CEDO, justitia din Romania persevereaza in a vedea doar cu un ochi!!!! Scrieti la CEDO!
Buna ziua! As dori o indrumare in legatura cu o Incheiere judecatoreasca. Am contestat in instanta Rezolutia de NUP data de un procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucucresti. S-a judecat in sedinta de camera preliminara (dupa noul cod penal) si mi s-a respins ca nefondata plangerea formulata. In urma respingerii plangerii, judecatorul ma obliga la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare. Obligarea mea la plata acestei sume de bani se face in baza: art. 275 alin.2 Noul Cpp. Problema este urmatoarea: consider ca este o mare eroare deoarece la articolul invocat se prevad cazurile in care se retrage plangerea sau este respinsa plangerea ca fiind tardiva, ori plangerea mea a fost respinsa ca fiind nefondata si nu tardiva. Ce pot face, ce posibilitate am pentru a cere anularea acestor cheltuieli de judecata? Cerere de indreptare a erorilor materiale? Sau altfel de actiune? Va multumesc!
Buna ziua! As dori raspuns la cateva intrebari, de la experti in drept penal.

In legatura cu perchezitia domiciliara:
- se poate face in prezenta copiilor minori?
- pot fi acestia filmati cu mijloace video in timpul perchezitiei?
- se poate face daca nu s-a dat inceperea urmaririi penale? In ce cazuri?
In legatura cu retinerea pentru 24 ore:
- se poate da retinere pentru 24 ore daca nu a fost inceputa urmarirea penala?
- poate fi o persoana adusa cu mandat de aducere, sa i se dea si retinere de la ora 11:00 si sa fie audiata si sa se inceapa urmarirea penala la ora 18:05? Poate fi o persoana retinuta pentru 24 ore, aceasta aflandu-se in sediul parchetului, fara a i se aduce la cunostinta ca este retinuta, motivele pentru care este retinuta, invinuirile care i se aduc, faptul ca are dreptul la un avocat si fara a i se asigura dreptul la un avocat, fara a i se asigura apa, hrana, toaleta timp de 8-9 ore?
- poate cere parchetul suspendarea persoanei retinute din functia detinuta pe motiv ca este urmarit penal? In conditiile in care pentru alte persoane urmarite penal, din acelasi dosar, nu s-a cerut acest lucru, ba chiar uneleau avansat in functii sau au ocupat chiar functia inculpatului pentru care s-a cerut demiterea din functie.
- persoana dusa la arestul politiei trebuie sa fie consultata de medic? De care medic? Poate fi un medic al serviciului de ambulanta (in lipsa unui protocol intre politie si serv. de amb. deoarece politia nu detinea medic)? Poate fi acest medic insusi denuntatorul si subalternul, totodata al persoanei consultate?

In legatura cu rechizitoriul:
- se admit greseli si au acestea vreun impact asupra vreunui fapt? Ma refer aici la date de genul varsta inculpatului care la momentu denuntului, al inceperii urmaririi penale, al trimiterii in judecata avea cu un an respectiv doi ani mai mult decat varsta trecuta in rechizitoriu (asta pentru ca i se dorea inscenarea si fabricarea unui dosar de cu doi ani in urma), greseli de genul: autorizatie de interceptare din 04.04.2013 in loc de 04.03.2013?
- este posibil si admisibil ca aceeasi discutie ambientala inregistrata sa fie redata diferit in doua sectiuni ale aceluiasi rechizitoriu? Cu ce afecteaza acest lucru?
- este admisibil ca in cadrul rechizitoriului, procurorul sa emita pareri, ipoteze, convingeri proprii, fara ca acestea sa fie dovedite, probate, sustinute de nici o proba materiala, sau declaratie de martori?
- este legal si admisibil ca in cadrul rechizitoriului, procurorul sa faca caracterizari sotiei inculpatului,in situatia in are aceasta nu are legatura cu cauza, nu a fost audiata, nu a fost citata, informata, nu i s-a dat posibilitatea de a combate afirmatiile procurorului, si toate acestea fara ca respectivele caracterizari sa fie necesare, pertinente, sustinute de dovezi, declaratii si fiind doar aprecieri subiective ale procurorului (care nu o cunoaste personal). Mentionez ca aceasta caracterizare este calomnioasa.
- este legal si admisibil ca rechizitoriul sa contina caraterizarea inculpatului "ca fiind o persoana conflictuala, intrucat facea plangeri puerile la politie vecinilor din imobil" - fara a anexa acele plangeri care erau puerile: violarea de domiciliu, distrugerea de lucuintei si a masinii, amenintari, tulburarea linistii, si fara a se specifica cine erau vecinii: un agent de politie impreuna cu politia care ocupau ilegal o locuinta de stat si care mai si facea trafic cu motorina furata (ca tocmai de la aceste plangeri si denunturi "i s-a tras inculpatului nostru")

Atat deocamdata... sper sa gasiti timppentru a-mi raspunde. Va multumesc!