Si daca nu mai ajungem sa facem cadastru , nu iesim din indiviziune din varii motive (decesul ambelor) sa zicem si ca totusi am facut antecontractul ce mai poate face cumparatorul daca doar i-am promis 2000 mp si jumatate de casa ?
Multumesc pt raspunsuri.
Buna seara ,
Suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp si o casa ce se afla pe acest teren compusa din 3 camere si o sala.
Nu suntem partajate ,terenul si casa nu au intabulare .
Una din noi ar vrea sa faca un antecontract pe jumatatea ei 2000 mp si jumatate din casa .
Se poate face acest antecontract , ce risca cel ce vrea sa cumpere?
Nu putem merge la notar si nici pe cale amiabila nu se vrea partajul .
Ce este de facut sa se vanda doar 2000 de mp si jumatate din casa ?
Multumesc!
Am luat legatura cu doi avocati cum spuneam mai sus unu pe civil si unul pe parte penala.
Amandoi spun si sunt foarte increzatori ca exista sanse peste 90 % sa castigam in instanta atat anularea acelui antecontract cat si demnonstrarea ca ei doi cumpaartorii sot si sotie au dus instanta in eroare au falsificat semnaturi etc.
Va dau cateva ex pe care au spus ca se bazeaza.
Antecontractul inceiat duminica cu un singur martor ,pe acesta(antecontract) neaparand nici un antet absolut nimic cum ca s-ar fi incheiat in fata vreunei sa zic asa persoane publice (avocat , notar etc)
Se spune ca a fost chemata la notar vanzatoarea trei saptamani mai tarziu sa autentifice actul printr-o comunicarea de asemenea fara nici o stampila antet si pe langa semnatura de primire nu este a vanzatoarei.
Dosarul deriva din alte doua dosre nu stiu cum sa explic incep cu un capat de cerere ca ar fi cumparat de la un barbat apoi vin pe la jumatatea dosarului cu o eratapusa in ziua hotararii ac sa gresit numele paratei ....... parata neavand nici un fel de legatura cu cele doua dosare din care deriva cel in care ea apare ca si parte.
Termenul de la apel la hotarare 3 saptamani .
Apare o imputernicire avocatiala facuta in aceasi zi cu hotararea pe numele defunctei care la data imputernicirii era moarta, iar ca urmare a acestei imputerniciri toate instiintarile incepand de la data pronuntarii sa mearga la cabinetul avocatului ceaa ce sa si intamplat.
In timpul procesului se face mentiunea ca avocatul paratei nu are nimic de adaugat ca lasa la aprecierea instantei, iar dupa comunicarea hotararii la cabinetul acestuia nu mai face nimic nemaiincercand in nici un fel sa ia legatura cu cel, cea care l-a angajat.......
Procesul de la inceput data introduceii pana la sfarsit sa desfasurat cu parata moarta.
Procesul sa judecat la o alta insanta cu totul alta decat cea din care atat parata cat si reclamantii cat si imobilul faceau parte - total diferit fata de ce spune art 107 NCPC, si nici in antecontract nu era stipulat asa ceva.
Domiciliul din buletinul vanzatoarei(paratei) este altul fata de cel inscris in buletinul sa zic asa original.
In dosar se face referire la dreptul defunctei(paratei) conf testamentului nici (decum certificatelor de mostenitor) lasat de tata astfel fiind doua surori se specifica clar ca se lasa dreptul testatorului ficelor si nu cum vine el cu mentiunea ca jumatate din teren si din casa i se cuvine - intr-un cuvant are un testament scos de la arhivele notarilor urmand sa mergem sa vedem de catre cine e scos si in ce data testamentul nu e autentificat in nici un fel scrie doua conform cu originalul si atat.
Ar mai fi multe din cate au zis cei doi avocati dar nu imi mai amintesc.
Va multumesc pt tot ajutorul.
Buna seara.
Doua surori(una decedata) fara copii necasatorite parintii decedati.Cea in viata detine certificate de mostenitor dupa parinti inclusiv dupa sora sa decedata.
Cea decedata a fost actionata in judecata de catre un nepot de var pentru o hotarare ce tine loc de act autentic.Nepotul de var ( al celor doua) spune ca a cumparat printr-un antecontract de la cea decedata un teren si o jumatate dintr-o casa.
Cea in viata nu a vrut sa recunoasca acel act si astfel a actionat in judecata atat pe penal cat si civil pe acel nepot de verisor.
La randul acesta din cate am auzit(si vazut publicat pe net la judecatoria de care apartin cei doi) a actionat pe cea in viata prin PARTAJ JUDICIAR.
Ce este acest partaj judiciar ? Ce este posibil sa ceara dreptul pe care i-l da acel act(hotarare ce tine loc de act autentic) sau intreaga masa succesorala care mentionez sa dezbatut in urma surori celei defuncte revenind astfel celei in viata conf. acelui act (certificat mostenitor) cota 1/1.
Va multumesc.
Cat pret s-a platit pe imobil (6000) care spune ca i-a achitat integral si ca din monentul respectiv stapaneste netulburat , nici vorba insa mostenitoarea avand chitantele de achitare a utilitatilor in tot acest timp.Sau cat a paltit sa mituiasca?
Actul in mare spune inceiat astazi 26 sept 2010 intre x si y, z (sot sotie cumparatori)cu serile C.I si cnp-urile , eu vanzatoarea vand in plina proprietate lui z si y un teren plus 1/2 din casa.Atat imobilul si terenul sunt proprietatea mea exclusiva si le-am dobandit prin testament de la tatal meu c.d decedat conf test nr.xxx.pretul vanzarii 5000lei terenul +1000lei constructiile eu vanzatoarea declar ca i-am primit integral.Eu vanzatoarea ma oblig ca pana la 1 noiembrie 2010 sa ma prezint la notarul public sa inchei actul autentic de vanzare cumparare. Prezentul antecont. detine 3 exemplare inceiat azi 26.09.2010.Semnatura 1 martor 2 vanzatoare si 3 y, z semnatura neparand a fi a vanzatoarei.
Conform testamentului vanzatoarea detine doar dreptul tatalui deoarece specifica eu testatorul las ficelor mele dreptul ce mi-se cuvine din una casa locuit nicideum intreaga casa ci doar dreptul sau restul revenind sotiei(mama celor doua ).
Si pe langa in dosar testamentul apare doar cu o stampila mica dreptungiulara in interiorul careia scrie conform original nu autentificat la notar nu original pe care il detine actualmente soara in viata( mostenitoarea).
Va multumesc pentru raspunsuri .
O sa ne adresam unor avocati, cu ajutorul carora sa atacam atat civil ( hotararea ce tine loc de act autentic ) cat si penal falsurile ce l-au facut aceste persoane fie cumparatori fie judecatori care au pronuntat sentinta la primul termen.
Inca o data va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri chiar daca in mare parte ma depasesc .
Antecontractul de care vorbesc este incheiat duminica cu un singur martor nu are nici un antet ca ar fi incheiat in fata vreunui avovat , notar, nu apare nici o clauza in el.
Mentinez de altfel ca procesul ce a dus la hotararea ce tine loc de act autentic nu sa tinut in orasul de pe raza caruia face parte imobilul si au resedinta atat parata cat si reclamantii ci intr-un alt oras si din nou amintesc parata in momentul punerii pe rol a cauzei era decedata de 15 zile.
VA multumesc .
Promitentul cumparator spune in prezentarea pe care o face prin avocat ca a folosit acest imobil netulburat din data cand sa incheiat antecontractul .Insa el nu a facut acest lucru (stapanit- folosit)deoarece vanzatorul a achitat facturile de utilitati cat si impozitul pe rol aferent acestui teren si a mai si locuit pe langa in acea casa impreuna cu sora ei actualmente mostenitoare unica prin certificat de mostenitor.
Astfel sora in viata este pusa in situatia sa imparta locuinta(casa) si terenul cu cel care a facut antecontractul in urma hotararii judecatoresti pe care acestea o detine.
Va multumesc .
Va multumesc pentru raspunsuri si imi dau foarte bine seama ca nu este foarte usor de raspuns in cateva cuvinte .
Persoana de care amintesc ca mi-a facut acest testament are 78 ani sunt constient ca poate face ce vrea cu intreaga avere cat este in viata si ca poate revoca oricand acet testament .
Dupa cum aminteam nu are copii sot parinti frati care sa fi fost casatoriti sau sa fi avut copii.Tocmai din cauza aceasta intreb de catre cine mai poate fi atacat acest testament (la care am adaugat in momentul incheieri si un certificat de la IML ca este in totalitatea facultatilor mentale).
Spun toate acestea deoarece in cea mai apropriata perioada inecep sa cadastrez terenurile si constructiile si banuiesc ca o sa dureze ceva timp cat si bani si poate intre timp persoana se stinge din viata si nu vad rostul apoi sa investesc in toate cele si sa ma trezesc ca vine nu stiu ce presupusa ruda de nu stiu ce grad si incep alte lucruri de nedorit.
Va multumesc pt. raspunsuri si tp. alocat.
Am inteles multumesc.
Insa aceasta hotarare se poate da chiar daca promitentul vanzator a decedat.
Instanta poate da hotarari irvocabile cand o persoana ce nu si-a achitat promisiunea e moarta .
Nu inteleg de ce timp de trei ani nu si-a cerut ce i se cuvine si numai dupa ce a murit promitentul se hotaraste sa il actioneze in instanta si ii mai angajaza si avocat pe langa.
Va multumesc