Buna ziua .
De curand o persoana mi-a facut un testament pe intraga avere mobil si imobil autentificat in fata unui notar.
Dupa moartea acestei persoane cine mai poate avea dreptul la mostenire daca cea care mi-a facut acest testament nu a fost casatorita nu a avut copii , a avut o sora care nu a fost casatorita nu a avut copii si a decedat , asemenea parintii celor doua sunt decedati.
Mentionez persoana in cauza are certificate de mostenitor atat dupa tata care a decedat primul , dupa mama si dupa sora (in care scrie ca ii revine cota 11 celei in viata).
Cine mai are dreptul la suceesiune dupa moartea ei, eu nefiind nici un fel de ruda cu cea care mi-a facut acest testament??
Orice rudă pînă la gradul 4 inclusiv poate ataca testamentul pentru anulare/nulitate absolută.
În schimb, niciuna dintre aceste rude nu poate invoca vreun drept la rezerva succesorală, prin urmare orice acţiune tinzînd la reducţiunea testamentului fiind sortită eşecului.
Da aveti dreptate mi-sa mai raspuns insa nu am inteles in totalitate .
Si as mai cateva nelamuriri daca se poate .
Ce inseamna ,,
Orice rudă pînă la gradul 4 inclusiv poate ataca testamentul pentru anulare/nulitate absolută?"
Cum devine nul acest testament sau mai explicit cum poate fi atacat pentru anularenulitate absoluta?
Va multumesc si scze de deranj.
E o carte despre nulitati, e dificil sa-i facem un rezumat aici, daca doriti detalii atat de ample, probabil o consultatie v-ar ajuta.
Nici nu stim daca situatia e ipotetica, e reala, e actuala, e viitoare...
Pareti unic mostenitor la o prima analiza succinta. In rest, depinde de detalii pe care nu le cunoastem.
Va multumesc pentru raspunsuri si imi dau foarte bine seama ca nu este foarte usor de raspuns in cateva cuvinte .
Persoana de care amintesc ca mi-a facut acest testament are 78 ani sunt constient ca poate face ce vrea cu intreaga avere cat este in viata si ca poate revoca oricand acet testament .
Dupa cum aminteam nu are copii sot parinti frati care sa fi fost casatoriti sau sa fi avut copii.Tocmai din cauza aceasta intreb de catre cine mai poate fi atacat acest testament (la care am adaugat in momentul incheieri si un certificat de la IML ca este in totalitatea facultatilor mentale).
Spun toate acestea deoarece in cea mai apropriata perioada inecep sa cadastrez terenurile si constructiile si banuiesc ca o sa dureze ceva timp cat si bani si poate intre timp persoana se stinge din viata si nu vad rostul apoi sa investesc in toate cele si sa ma trezesc ca vine nu stiu ce presupusa ruda de nu stiu ce grad si incep alte lucruri de nedorit.
Va multumesc pt. raspunsuri si tp. alocat.
Acte succesoriale
nealas
Buna ziua,
Ma intereseaza acest subiect! Care este cea mai buna forma de succesiune (mostenire) cu riscul cel mai mic de a fi atacat de catre terti ... (vezi toată discuția)