avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

Buna seara.
Doua surori(una decedata) fara copii necasatorite parintii decedati.Cea in viata detine certificate de mostenitor dupa parinti inclusiv dupa sora sa decedata.
Cea decedata a fost actionata in judecata de catre un nepot de var pentru o hotarare ce tine loc de act autentic.Nepotul de var ( al celor doua) spune ca a cumparat printr-un antecontract de la cea decedata un teren si o jumatate dintr-o casa.
Cea in viata nu a vrut sa recunoasca acel act si astfel a actionat in judecata atat pe penal cat si civil pe acel nepot de verisor.
La randul acesta din cate am auzit(si vazut publicat pe net la judecatoria de care apartin cei doi) a actionat pe cea in viata prin PARTAJ JUDICIAR.
Ce este acest partaj judiciar ? Ce este posibil sa ceara dreptul pe care i-l da acel act(hotarare ce tine loc de act autentic) sau intreaga masa succesorala care mentionez sa dezbatut in urma surori celei defuncte revenind astfel celei in viata conf. acelui act (certificat mostenitor) cota 1/1.
Va multumesc.
Daca e opozabil mostenitorilor trebuie sa reiasa din el, data la care a fost semnat, pret, cine il stapaneste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral? dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate(teren extravilan) pe numele bunicului,mort inainte de emiterea titlului. Pe acest titlu sunt trecuti ca mostenitori copiii lui, ... (vezi toată discuția)
Antecontract incheiat in 24 ianuarie 2010 lavy87 lavy87 Buna seara, As avea o mica intrebare daca se poate. Recent printr-un testament am primit de la o persoana intreaga avere mobila si imobila a acesteia.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)