avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate Mia3

Activitate Mia3

S-a daramat o buna parte din acoperisul casei la o intemperie. Avand in vedere ca lipsa acoperisului duce la degradarea cladirii in cazul ploilor, emiterea autorizatie implica certificat de urbanism care dureaza 30 de zile si a autorizatiei alte 30 de zile..., cum ar trebui sa procedez la reconstructia lui legala in timp util pentru a evita degradarea peretilor.
S-a daramat o buna parte din acoperisul casei la o intemperie. Avand in vedere ca lipsa acoperisului duce la degradarea cladirii in cazul ploilor, emiterea autorizatie implica certificat de urbanism care dureaza 30 de zile si a autorizatiei alte 30 de zile..., cum ar trebui sa procedez la reconstructia lui legala in timp util pentru a evita degradarea peretilor.
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Prima instanta - de fond:
"Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta......... în contradictoriu cu pârâta ......., ca neîntemeiată. Obligă reclamanta să plătească pârâtei suma de 7048 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentand onorariul de avocat. Respinge cererea reclamantei de obligare a paratei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare"
sentinta data in apel:
"Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzelor cuprinse în art.......Obligă pârâta la restituirea sumelor percepute cu acest titlu la care se va adăuga dobânda legală de la data perceperii până la data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cu recurs în 15 zile de la comunicare."

"Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate".....: mai am de platit cheltuielile de judecata daca am castigat chiar si partial?
In urma cu ceva timp mi-am vandut masina. Problema care s-a ivit este ca persoana care a cumparat-o nu si-a facut inscrierea pe numele sau si a vandut-o unei alte persoane necunoscuta mie, insa aceasta din urma a facut o asigurare RCA pe numele meu. Am solicitat din partea firmei de asigurari desfiintarea acelui contract RCA, iar dupa ce mi-au solicitat dovezi privind vanzarea si radierea din ev.fiscale...n-am mai primit niciun raspus. Am trimis acum o petitie online Pol.Romane si ANPC. Cineva m-a sfatuit sa cer radierea la serviciul de inmatriculari, ei imi raspund negativ, iar cu acest raspuns, ca procedura prealabila, sa contactez un avocat pentru radierea pe cale judecatoareasca, altfel voi fi tinuta sa platesc toate amenzile ce decurg din calitatea de proprietar (in evidenta inmatricularilor auto), desi nu inteleg de ce e nevoie de asta si nu e valabil contractul de vanzare-cumparare. Ce ma sfatuiti sa fac?
Am inceput demersurile pentru construirea unui gard legal, cu autorizatie de constructie. Exista obligatia sa chem pe cei de la Primarie la finalizarea lucrarii pentru a constata terminarea constructiei?
Nu exista grafic de rambursare. Imi cer despagubiri de reziliere a unui contract (zic ei, inainte de termen, desi nu am in contract stipulat termenul).
Atunci cand singura sansa sa demonstrezi ca o societate iti solicita abuziv o suma este calea judecatoreasca, fiindca ANPC e destul de ingradita legislativ sa apere drepturile consumatorilor, incerci si alte artificii, fiindca nu toata lumea are posibilitati financiare sa plateasca cheltuieli de judecata.
Si atunci va intreb: daca eu fac plati partiale din suma solicitata, la cate o luna, mai au dreptul sa transmita unei firme de recuperari datoria?
Am incheiat un contract de cablu si internet in 2015, iar la implinirea unui an am cerut rezilierea contractului. Mi s-a spus ca de fapt contractul meu este pentru 24 de luni, desi in contact nu exista stipulat termenul de 24 de luni, iar fata de oferta lor profesionala, pretul abonamentului cu ce contine oferta era trecut la alt articol: "alte servicii" Nu este stipulat in contract nici faptul ca as beneficia de reduceri la abonament. Am primit factura cu suma de 300 lei "despagubire.." Am depus plangere la ANPC si m-au sunat sa-mi spuna ca au primit adresa din partea societatii de cablu in care ei spuneau ca au contract semnat in care este stipulat termenul de 24 de luni (cum, altul decat ce detin eu)? Mi-au raspuns si in scris ca: "Avand in vedere ca in privinta despagubirii, punctele de vedere ale partilor sunt diametral opuse, solutionarea acestui aspect este de competenta instantelor de judecata, carora va recomandam sa va adresati." Cum e posibil asa ceva??? Eu am depus copie dupa contractul meu, ei nu aveau obligatia sa solicite o copie a contractului societatii si sa compare? De ce exista legi si ANPC , daca nu-ti ofera protectie???
Buna ziua,
imi poate spune cineva daca pentru reconstructia unui gard existent de 30 de ani (deci cand autorizatia nu era necesara), mai ales ca in actul de cadastru imi specifica "teren imprejmuit" este nevoie sa solicit autorizatie? Cum pot sa-l reconstruiesc legal?