avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Activitate ginel958

Activitate ginel958

Putem sa fixam o taxa pe suprafata pentru inchirierea unor terenuri din extravilan si intravilat-domeniul privat UAT sau trebuie scos la licitatie? Care este baza legala? Va multumesc!
Am obtinut in instanta cheltuieli de judecata de la o anumita persoana.Suntem UAT. Cum le putem recupera cel mai simplu? va multumesc!
Vă rog să-mi spuneţi care este salariul unui administrator public la UAT într-o comună cu o populaţie între 5.000-6000 locuitori şi baza legală de atribuire a acestui salariu ? Menţionez că îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de muncă-persoană contractuală. Vă mulţumesc!
Am inscris o masina pentru care am platit aprox 2.500 lei. Pot recupera aceasta suma in instanta , la fel ca taxa de prima inmatriculare valabila pana in anul 2012?
In situatia in care ati facut o astfel de cerere va rog, daca doriti sa-mi trimiteti un model a unei astfel de cereri(actiuni in instanta). Adresa mea de e-mail este: deliu_ginel@yahoo.com Va multumesc anticipat!
Discuție tichete de masa
Prin OG nr. 29 din 27 august 2013 publicată în MO nr. 550 din 30 august 2013 se arată faptul că pentru anul 2014 nu se vor acorda tichete de masă personalului din instituţiile publice. Prin Legea nr. 291 din 13 Nov 2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă la art. 1 este prevăzut faptul că ,,salariaţii din cadrul societăţilor comerciale,regiilor autonome şi din sectorul bugetar .....pot primi o alocaţie individuală de hrană , acordată sub forma tichetelor de masă ". Întrebare: salariaţii din administraţia publică locală pot primi tichete de masă? Vă mulţumesc!
Este posibilă transformarea postului contractual de fochist în post de consilier juridic gradul II şi asta prin HCL? Vă mulţumesc!
Vă rog să-mi spuneţi dacă salariul minim pe economie de 850 lei se aplică şi pentru salariaţii bugetari ? Mă refer la o femeie de serviciu de la o primărie. Vă mulţumesc!
Discuție Secretar comuna
Dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta, secretarul de primarie poate sa mai desfasoare activitatea de secretar? Sa primeasca si pensie si salariu? Va multumesc!
Avem o societate de exploatare material lemnos.Pentru vanzarea materialului lemnos am angajat o persoana cu studii in domeniu.Desi la Ocolul Silvic unde a lucrat ca brigadier silvic a produs o paguba destul de mare iar Ocolul l-a folosit ca muncitor pentru recuperarea sumei ,noi i-am acordat o sansa si l-am incadrat la Ocolul silvic privat . Aici a procedat la fel iar paguba produsa este destul de mare. Intrebare: cum putem sa-i desfacem contractul de munca, sa-l punem sa plateasca paguba si sa nu-i acordam somaj motivat de faptul ca ne-a furat.Va multumesc!
Discuție Secretar comuna
Vechiul secretar al comunei s-a pensionat pentru limită de vârstă. În această situaţie primarul poate emite o dispoziţie de numire pentru o perioadă determinată (şase luni) pentru o persoană care, deşi are studii juridice, nu are perioada de stagiu prevăzută de lege (2 ani) -este angajată de o săptămână-cunoscând faptul că există cineva în instituţie ,care întruneşte condiţiile de numire respectiv 6 ani pe postul de consilier juridic, este funcţionar public si bineînţeles studii de specialitate? Am în vedere prevederile art. 57(6) lit ,,a" din Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici . Ce se poate face în acest sens? Vă mulţumesc anticipat! :)