avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate adagrig

Activitate adagrig

Răspuns la discuția Fisa medicala pentru angajare
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Buna ziua.
Imi puteti spune, va rog, a cui sarcina este plata evaluarii medicale in vederea angajarii?
Din experianta stiu ca angajatorul solicita si tot el plateste. E corect si de actualitate? Intreb deoarece angajatorulmeu sustine contrariul.......
Daca se poate sa am astazi raspunsul......Multumesc!!!
buna ziua.
am obtinut in septembrie 2013 sentinta civila prin trimbunal care il obliga pe tatal copilului meu ( fostul meu iubit) sa plateasca pensie alimentara. am trimis copie de pe act la el insa pana acum nu am incasat nimic iar intre timp a decedat.
el locuia si lucra in Germania cu acte in regula.
ce trebuie s afac acum?
unde duc actul? la fostul loc de munca? cine imi achita pensia de la deschiderea procesului pana in prezent si cine imi achita pensia de urmas pentru copil?
cui trebuie s ama adresez si ce acte imi sunt necesare?
VA MULTUMESC!
Răspuns la discuția Custodie comuna
Multumesc mult pentru raspunsurile clare si cuprinzatoare!
In situatia in care ne vom intelege la o suma si la conditii( asa cum sunt specificate in ultimul mesaj) acestea pot fi "batute in cuie" si infata unui notar? sau e necesar sa mai deschid un nou proces pentru lamuriri?
cineva imi spunea ca daca exista intelegere amiabila a partilor, procesul devine inutil si ca este la fel de legal, corect, acceptat si un act notarial (ca o declaratie) ca va sustine copilul pana la majorat cu suma de......., sau cu un procent din venituri. este corecta informatia? putem merge doar la notar in acest caz( doar pentru precizari)?
Răspuns la discuția Custodie comuna
Contractul lui de munca este incheiat ca si persoana fizica dar factura pentru serviciile furnizate este de pe firma lui( deschisa si functionala in Germania)- e o procedura pe care nu am inteles-o....... apoi el mai are un contract de munca pe firma lui si in baza acestuia isi plateste minimul pe economie. din acest minim vrea sa achite pensia.
Discuție Custodie comuna
Buna ziua.
In septembrie s-a incheiat procesul prin care am cerut pensie alimentata si custodie deplina a copilului minor rezultat dintr-o relatie.
Am obtinut pensie alimentara 25% din veniturile tatalui ( care munceste legal in alta tara) iar acesta incearca sa imi ofere 25% din minimul pe economie, nu din ceea ce ia cu ore suplimentare si sporuri- un total destul de mare.
E posibil ca legea Germana sa considere ca desi incaseaza mai mult imi poate plati din minimul pe economie? = el isi are cartea de munca la el pe firma si incaseaza "grosul" prin firma lui, insa pe cartea de munca isi plateste un minim pentru pensie si contributiile la stat.

partea a doua a intrebarii si cu la fel de multa importanta pentru mine este:

Avem custodie comuna, desi domiciliul este stabilit la mine. El mi-a cerut sa ii aduc copilul in vacanta de iarna, si sa stam impreuna acolo in vacanta. Asa vor decurge mereu lucrurile? el imi cere sa ii aduc copilul si eu trebuie sa vin cu el? sau sa i-l las acolo fara mine cat timp imi cere el? pot cere un program de vizite regulat, stabilit siacceptat de amandoi? daca da, care e procedura acum ca procesul este incheiat si sentinta ramasa definitiva prin nerecurare si irevocabila?

va multumesc anticipat pentru raspuns.