Buna ziua,
De o saptamana ma confrunt cu o problema in care nu s-a gasit inca rezolvare .
Avem un proiectin cadrul PNDR in care am fost declarati eligibili, Desi urma sa semnam contractul, am fost anuntati verbal ca ar exista o problema de procedura.
Pentru a nu intra ff mult in detalii, intrebarea mea este legata de legalitate: un ghid al solicitantului pentru o anumita masura nu este actualizat in conformitate cu noile Hotarari de guvern care sunt date pe parcursul derularii programului, si nici procedurile de verificare a dosarului pentru fonduri. Cu toate acestea nu este obligatorie respectarea acestor Hotarari de catre experti? Este normal sa mi se respinga un proiect pe motiv ca eu am respectat legea si nu procedurile lor care nu sunt in acord cu aceasta?
Chiar daca in fisa lor de evaluare este stipulata o anumita interdictie cu precizarea "cu respectarea legislatiei care aplica programul"
Eu ce sa inteleg , ca trebuie sa respect legea veche de la data inceperii programului, sau legea de la data la care am depus dosarul?
Am facut plangeri si sesizari peste tot, la Protectia copilului, la Politie, la Inspectoratul scolar (deoarece am avut probleme si la scoala ca nu imi puteam vedea copii), toate institutiile mi-au raspuns ca nu au autoritatea de a se implica atata timp cat copii nu sunt abuzati si divortul nu este definitiv.
Ordonanta pt program de vizitare nu am facut, pt ca este f posibil ca divortul sa se termine inaintea ordonantei la cat de greu merge judecata si termenele destul de lungi.
Acum se judeca apelul pt ordonanta presidentiala pt stabilirea domiciliului copiilor. Asta fusese si intrebarea mea initiala:ce sanse mai am acum la apel sa mi se dea castig de cauza cand in prima instanta s-a stabilit ca nu exista o urgenta de a muta copii la mine ca mama.
Motivarea instantei a fost lipsa urgentei. Problema este tocmai ca sotul face tot posibilul ca eu sa nu le vad, nu mi se deschide niciodata. Cand am plecat fara ele, am plecat fortata de el, nu pt ca asa am vrut si de atunci nu mai reusesc sa le vad decat cate un minut la scoala, nu stiu niciodata unde sunt, le muta de la o casa la alta avand doua proprietati, nici la telefon nu mai reusesc sa vorbesc cu ele. Fara sa exagerez s-a transformat intr-un om diabolic. De aceea am depus si ordonanta, alienarea parentala si influenta lui total negativa, mediul total ostil in care tine copii.
Plus de asta divortul merge extraordinar de greu, adica dupa 4 luni de la depunere, nu s-a stabilit inca primul termen, si nu pot sa stau atat fara copii in aceste conditii
Buna ziua,
Sunt in divort cu sotul meu avand si 3 copii mici. Divortul este destul de urat pt ca lui ii place sa fie cu scandal, spectacol, etc. Fiind un f bun manipulator a reusit sa manevreze si copii sa spuna ca nu vor sa se mute de la locuinta actuala. Despartirea a fost urata si nu m-a lasat sa iau copii cu mine. A reusit si sa castige in prima instanta domiciliul copiilor, eu fiind cea care am cerut sa se stabileasca domiciliul la mine. Ce sanse mai am in apel sa intorc aceasta hotarare. Orice as face parca totul este impotriva mea. El nu are venituri totusi judecatorul nu a tinut cont. Copii nu pot sa ii vad aproape deloc. Este o situatie destul de tragica si parca imi pierd si speranta ca imi voi putea lua copii.
Buna ziua,
Am o nelamurire : intr-un contract de arenda pe o suprafata de teren intravilan + anexe , valoarea contractului poate fi 0 lei?
Am intampinat probleme la Registrul Agricol la inregistrarea contractului si as dori sa ma lamuresc.
Multumesc
Buna ziua,
Ati putea sa imi dati exact legea si art. care prevede numarul de concedii de crestere a copilului de care poate beneficia o mama si care obliga angajatoru sa o reincadreze in munca la sfarsitul acestei perioade?
Eu termin concediul pentru cel de al trei-lea copil, si am avut surpriza ca angajatoru sa emita o decizie prin care ma anunta ca nu a avut obligatii fata de mine decat pentru doua concedii de crestere a copilului. Daca ar fi legal doar pt doi copii, nu as fi obtinut indemnizatia pt cel de al trei-lea. Este aberant.
Va multumesc
Am depus cerere de studiu dosar, am vazut ca exista hotararea deja "comunicata", nu am facut copie; imediat a doua zi am depus solicitarea de comunicare cu semnatura si stampila mea, astazi am aflat de la arhiva verbal ca mi s-a respins solicitarea. Sa fac o cerere de eliberare a unei copii a hotararii si de la data luarii copiei curge termenul de recurs?
Si cum calculez acum termenul de recurs , pt ca, daca socotesc de la data cand am fost a arhiva si am vazut hotararea si am depus solicitarea de comunicare care mi s-a respins....termenul e iar depasit...