avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate szidonia23

Activitate szidonia23

Nu stă nimeni în apartament.E gol.Dar mă interesează dacă poate interveni tata cumva legal pentru a impiedica să mă mut acolo,fiind doar jumătate al lui.
Bună ziua.
Părinții mei au divorțat.Partaj nu au făcut.Bunul comun e un apartament,în acte apar ca proprietari amandoi.
Eu doresc să mă mut cu partenerul în acel apartament.
Mama e de acord,cu tata nu se poate vorbi deloc,nimic.
Tata prin moștenire,testament,ne-a lăsat nouă apartamentul.Nu e decedat.
Legal se poate impune tata să împiedice mutarea mea în acel apartament?
Mulțumesc anticipat.
Partenerul de viata vrea sa imi adopte copilul.
Am o fetita de 7 ani dintr-o relatie anterioara.Nu am fost casatorita cu tatal fetitei.Fetita nu este recunoscuta de tatal biologic.Nu pastram legatura.Nu stim nimic de el de la inceputul sarcinii.In certificatul de nastere sunt doar eu.
As dori sa ma casatoresc cu bărbatul iubit,care isi doreste sa o adopte pe fetita.
S-ar putea?stiu ca adoptia e o problema mare la noi in tara.
Ce demersuri ar fi?Protectia copilului?tribunalul?
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Buna ziua.
Înainte de a intra în perioada aceasta de criza am lucrat o lună de zile la un bar.toate bune și frumoase până a venit criza asta...de la mijlocul lunii martie patronul pur și simplu nu răspunde la telefon.bani nu am primit.nici salariu și nici în șomaj tehnic nu sunt.dar nu am fost nici informata ca as fi concediata.nici eu și nici colegii nu putem da de patron. ce putem face?până mai tine starea asta de urgență.
mulțumesc anticipat.sanatate tuturor
Răspuns la discuția Luare în spațiu
mulțumesc frumos pentru răspuns.
Buna ziua.
Mama a moștenit o parte din apartamentul in care locuim.Jumate e al bunicului care este în viață iar cealaltă jumătate se împarte între 4 copii.. inclusiv mama... ceilalți copii nu trăiesc în țară..eu și mama locuim aici.nu avem mutația făcută.
întrebarea mea este... cum as putea face eu mutația,luarea în spațiu de către mama?și de ce acte ar fi nevoie?eu având nevoie pentru a.mi înscrie copilul la școală.mama neavând nici ea mutația. toata familia locuiește în altă țară inclusiv proprietarul.
mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Buna tuturor. sunt angajata la un bar. totul ok..insa barul are si jocuri de noroc.pacanele.pentru a le putea folosi am nevoie de contract de munca si desigur si sa fiu platita pentru asta?
Am mai lucrat cu aceste jocuri insa la o alta firma unde mi s.a facut contract separat cu cea a barului si am primit si salariu separat de cel primit de la bar.
unde lucrez nu mi s.a facut... ar trebui nu? ce intrebari pot sa pun ? patronul de la bar are contract cu firma de jocuri insa pe contractul meu de munca nu se specifica faptul ca as avea si aparate electronice. va rog frumos lamuriti.ma.multumesc anticipat pentru fiecare raspuns
sa inteleg ca daca mama copilului refuza contactul dintre copil si tata,tatal nefiind prezent in certificatul de nastere,tatal nu are nici un drept legal?doar daca tatal se adreseaza judecatoriei?si daca mama refuza contactul intre.copil si tata,chiar daca tatal.s.a adresat unei instante..cum poate mama copilului sa impiedice contactul intre tata si copil?mentionez ca tatal.nevrand.copilul la.nastere..se poate inpiedica cumva contactul dintre copil si tata?
parintii copilului nu au fost casatoriti niciodata.ma scuzati dar ce pot sa faca cei de la starea civila?parintii copilului au trait in concubinaj.n-au fost casatoriti niciodata.
as vrea sa va intreb,in cazul in care in certificatul de nastere al copilului nu este mentionat tatal,.tatal are vre.un drept asupra copilului?la vizite de exemplu..mama copilului refuza orice contact intre copil si tata.tatal abandonand copilul inainte de nastere.stiu ca tatal se poate duce oricand la un notar si sa declare ca recunoaste copilul ca fiind al lui.nefiind prezent in certificatul de nastere al copilului,tatal are vre.un drept la vizite,cu acel document scris de un notar?