avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Părinții mei au divorțat.Partaj nu au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Părinții mei au divorțat.Partaj nu au făcut.Bunul ...

Bună ziua.
Părinții mei au divorțat.Partaj nu au făcut.Bunul comun e un apartament,în acte apar ca proprietari amandoi.
Eu doresc să mă mut cu partenerul în acel apartament.
Mama e de acord,cu tata nu se poate vorbi deloc,nimic.
Tata prin moștenire,testament,ne-a lăsat nouă apartamentul.Nu e decedat.
Legal se poate impune tata să împiedice mutarea mea în acel apartament?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:48, 25 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul nu are nicio valoare daca tata traieste.
Daca va mutati acolo fara voia lui, il faceti sa si-l schimbe și asta insemna ca ramane doar partea mamei.
Incercati sa il convingeti daca nu sta nimeni in el.
Nu stă nimeni în apartament.E gol.Dar mă interesează dacă poate interveni tata cumva legal pentru a impiedica să mă mut acolo,fiind doar jumătate al lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere partajul, sa i se atribuie casa si evacuarea dvs.
Deci nu va poate impiedica sa va mutati, dsr va poate da afara.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata si fiu, proprietari apartament. posibilitatea fiului de a utiliza proprietatea Agricultorul1267 Agricultorul1267 Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie delicata cu tatal meu. In urma decesului mamei si a efectuarii succesiunii, noi suntem amandoi proprietari 50-50% sau 48-52% ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil marevna marevna Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are ... (vezi toată discuția)
Vanzare parte din mostenire cata-anca cata-anca Buna seara. Acum 10 ani, tatal meu a decedat. S-a facut imediat succesiunea si mostenitori de drept am ramas eu, mama mea si cei doi frati. La acel moment eu ... (vezi toată discuția)