Buna ziua.
Mama a moștenit o parte din apartamentul in care locuim.Jumate e al bunicului care este în viață iar cealaltă jumătate se împarte între 4 copii.. inclusiv mama... ceilalți copii nu trăiesc în țară..eu și mama locuim aici.nu avem mutația făcută.
întrebarea mea este... cum as putea face eu mutația,luarea în spațiu de către mama?și de ce acte ar fi nevoie?eu având nevoie pentru a.mi înscrie copilul la școală.mama neavând nici ea mutația. toata familia locuiește în altă țară inclusiv proprietarul.
mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Aveti nevoie de acordul unuia dintre coproprietarii imobilului. Daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunica si exista un certificat de mostenitor care atesta ca jumatatea acesteia din apartament a fost mostenita de catre cei 4 copii, oricare dintre acestia, inclusiv mama dvs va poate fa acordul pentru stabilirea domiciliului in acest apartament, fie printr-o declaratie in forma autentica fie printr-o declaratie semnata in fata functionarului care va primeste dosarul pentru cartea de identitate. Daca nu s-a dezbatut inca succesiunea dupa bunica si nu exista certificat de mostenitor, numai bunicul poate da acest acord, el fiind singurul care are un act care sa ateste calitatea sa de coproprietar.