avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luare în spațiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luare în spațiu

Buna ziua.
Mama a moștenit o parte din apartamentul in care locuim.Jumate e al bunicului care este în viață iar cealaltă jumătate se împarte între 4 copii.. inclusiv mama... ceilalți copii nu trăiesc în țară..eu și mama locuim aici.nu avem mutația făcută.
întrebarea mea este... cum as putea face eu mutația,luarea în spațiu de către mama?și de ce acte ar fi nevoie?eu având nevoie pentru a.mi înscrie copilul la școală.mama neavând nici ea mutația. toata familia locuiește în altă țară inclusiv proprietarul.
mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: szidonia23 , utilizator 11:45, 28 Februarie 2020
Aveti nevoie de acordul unuia dintre coproprietarii imobilului. Daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunica si exista un certificat de mostenitor care atesta ca jumatatea acesteia din apartament a fost mostenita de catre cei 4 copii, oricare dintre acestia, inclusiv mama dvs va poate fa acordul pentru stabilirea domiciliului in acest apartament, fie printr-o declaratie in forma autentica fie printr-o declaratie semnata in fata functionarului care va primeste dosarul pentru cartea de identitate. Daca nu s-a dezbatut inca succesiunea dupa bunica si nu exista certificat de mostenitor, numai bunicul poate da acest acord, el fiind singurul care are un act care sa ateste calitatea sa de coproprietar.
mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectie /completare a unui act de succesiune: bun omis Daior Daior Tatal meu a decedat in 2007. Mostenitori legali : sotia lui (si mama mea ) si eu, unicul lor copil. Succesiunea care a urmat a inclus un apartament ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor sau contract de vanzare cumparare? ksper ksper Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa fac astfel incat sa aleg calea cea mai buna. Bunica mea a decedat de curand, in urma ei ramane un apartament la care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)