avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partenerul de viata vrea sa imi adopte copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partenerul de viata vrea sa imi adopte copilul

Partenerul de viata vrea sa imi adopte copilul.
Am o fetita de 7 ani dintr-o relatie anterioara.Nu am fost casatorita cu tatal fetitei.Fetita nu este recunoscuta de tatal biologic.Nu pastram legatura.Nu stim nimic de el de la inceputul sarcinii.In certificatul de nastere sunt doar eu.
As dori sa ma casatoresc cu bărbatul iubit,care isi doreste sa o adopte pe fetita.
S-ar putea?stiu ca adoptia e o problema mare la noi in tara.
Ce demersuri ar fi?Protectia copilului?tribunalul?
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:58, 4 Octombrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
casatoriti_va, stati o vreme ca sa vedeti daca omul e cel potrivit pt copilul dvs. Daca nu va intelegeti, dvs puteti divorta, dar copilul ramane cu el ca tata.
daca vi se pare ca e cel potrivit, mergeti la dgaspc, ei va asita in procesul de adoptie, cererea se depune la judecatorie si nu e deloc complicat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu, ca mama, nu as trece pe nimeni in certificatul copilului. Daca, Doamne fereste, dupa 10 ani nu mai merge casnicia? O sa aveti nevoie de semnatura lui pt tabere, scoli, medic de familie, vacante....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoaștere copil buna ziua.as dorii sa va întreb si eu ceva. ... Ioana04 Ioana04 Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la ... (vezi toată discuția)
Buna seara- schimbare nume copil ContSters436518 ContSters436518 Sunt divortata, si am un copil de 11 ani. Acum sunt intr-o relatie de concubinaj,am impreuna cu concubinul meu o fetita. El doreste ca , baietelul meu sa-i ... (vezi toată discuția)
Recunoastere minor ema vintila ema vintila Buna Ziua! Am si eu o nelamurire... Am un copil dintr-o alta casnicie si actualul sot ar vrea sa il recunoasca cu drepturi depline. Cum putem proceda? ... (vezi toată discuția)