avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate blossy

Activitate blossy

Răspuns la discuția Buna ziua - abonament scribd
Experienta mea la SCRIBD: in 2018 am facut un scurt abonament de 3 luni pt downladarea unei carti. Am achitat cu cardul. Am crezut ca se intrerupe automat daca eu nu am cerut prelungire. In decembrie 2018 inca mi se nai retineau cate 10 euro. PIn 28 dec 2018 trimit un email si cer intreruperea. In 3 ian 2019 fac inchiderea de cont asa cum am inteles ca terbuie facut. Azi, 1 iulie, 20 citesc pe extrasele de cont ca Banca mi-a retinut , la cererile SCRIBD, cate 10 euro pt tot anul 2019 si pt primele 5 luni din 2020. Ce ma fac? mi-au luat peste 170 de euro . Ce pot sa fac? La telefon nu pot sa vorbesc, ei vorbesc doar englea, eu nu,
In data de 22 iul. a.c. am fost la Banka sa extrag o suma de bani ocazie cu care am fost instiintata ca din sept 2013 banca a desfiintat produsul respectiv (adica tipul acela de depozit) si, prin urmare, depozitul meu s-a pastrat dar cu dobanda 0%. D-lor afirma ca mi-au trimis o scrisoare pe 3 dec 2013 dar pe care eu nu am primit-o; nu au putut sa-mi faca dovada ca acea scrisoare a fost expediata si ca a ajuns la mine cu semnatura. Astfel timp de 10 luni banii depusi nu numai ca nu mi-au adus o dobanda dar s-au diminuat cu comisioanele de administrare ale bancii.
Dumnealor, bancherii, m-au asigurat ca este dreptul contractual al fiecarei banci sa modifice dobanda la depozite cf. cu politica monetara-bugetara a bancii, si degeaba ma agit ca nu am castig de cauza, ca si altii. Suma pe care m-am bazat este importanta pt. mine si nu stiu ce pot sa fac sa-mi castig dreptul meu, daca se poate fara judecata.
Multumesc.
Intrebare: Se poate corecta pe cale ne-juridica, operandu-se corecturi la O.C.P.I. ?

In 1993 mi s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 10ha teren agricol pentru care am primit Titlu de proprietate. Terenul se margineste la est cu un drum de exploatare –De - care are un traseu serpuit, terenul avand pante si de 20% (sa poata fi urcat de carute si utilaje agricole). Traseul serpuit a astfel de multi ani dovada ca a fost obiectul unei operaţiuni de reabiltare ordonate de organele statului între anii 1978 şi 1982 pe traseul sau serpuit prin care OIFPCA (azi ANIF) a proiectat şi a executat lucrări de reabilitare şi deviere în serpentine pe actualul traseu (serpuit: datorită pantelor mari pe unele segmente ale drumului nu se poate urca cu carutele si cu utilajele agricole).
La punerea in posesie am primit PV dar nu si schita de amplasament.
In anul 1995 am depus si inregistrat la Primăria comunei un memoriu în care aduceam la cunoştinţă ca am efectuat o măsurătoare a terenului meu între limitele înscrise în titlu, respectând şi indicaţiile primăriei şi am constatat o suprafeţă de cca. 10 Ha. Anexat memoriului am depus un plan exact desenat la scara 1:1000 a terenului masurat intre limitele inscrise in T.P. şi am solicitat totodata o verificare din partea a organelor competente ale Primăriei şi un răspuns oficial prin care să mi se confirme sau să mi se infirme corectitudinea masuratorii facute.. Pana astazi nu am primit nici un răspuns oficial în ciuda numeroaselor solicitari facute d-lui Primar. In conformitare cu prevederile legale am considerat că Primaria nu a avut obiecţii la documentatia depusa.
In anul 2004 pentru 4000mp suprapusi peste terenul meu pe latura vest i se constituie drept de proprietate unei cetatence fapt despre care nu am fost incunostiintat de Primarie. Arendasul meu a utilizat aceasta suprafata.
In 2011 cetateanca deschide actiune judecatoreasca impotriva arendasului meu solicitand despagubiri pentru exploatarea a 4000mp pentru o perioda de trei ani si are castig de cauza. Pentru judecata se intocmeste o expertiza judiciara. Expertul efectuează două măsurători pe teren in scopul stabilirii suprafetei reale a parcelei mele:
1 – prima masuratoare a executat-o între limitele reale existente ţinând cont de traseul şerpuit existent al De; din calcul reiese suprafraţă de 10Ha;
2 - a doua masuratoare a executat-o considerand traseul De drept (rectiliniu), asa cum apare in planul parcelar al Primariei Mileanca; din calcul reiese un plus de 4000 mp. In consecinta recomanda valabila aceasta situatie pe care judecatoria o ia in considerare.
Ca urmare, limita terenului meu devine un drum rectiliuniu, teoretic (si in panta mare) la est iar la vest a fost introdusa/suprapusa fasia de 4000 mp pt. cetateanca.
Intrebarea mea este: considerati ca aceasta situatie se poate corecta pe cale ne-juridica, operandu-se corecturi la O.C.P.I.
Am urmatoarea situatie:
In dec2011 i-am facut procura surorii mele pentru vanzarea a unui teren, serviciu pentru care o scuteam de o datorie mai veche, iar suma incasata urma sa mi-o expedieze. Vanzarea s-a efctuat dar banii nu i-am primit, persoana in cauza nu raspunde la telefon, scrisori, s.a.. Mai mult, in actul de vanzare este trecuta o suma mai mica, adica la jumatate.
Pe ce cale pot sa-mi recuperez banii? Notarul care a intocmit procura mi-a spus ca pot sa ma adresez direct executorului judecatoresc. Am apelat la un executor dar acesta m-a indrumat la actionare in judecata.
Mentionez ca in procura se specifica obligatia surorii de a-mi da socoteala si de a-mi achita suma incasata pe aceasta cale din vanzarea respectiva.
Va multumesc, A Simiras