avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca mi-a modificat dobanda la depozit cu dobanda 0%
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca mi-a modificat dobanda la depozit cu dobanda 0%

In data de 22 iul. a.c. am fost la Banka sa extrag o suma de bani ocazie cu care am fost instiintata ca din sept 2013 banca a desfiintat produsul respectiv (adica tipul acela de depozit) si, prin urmare, depozitul meu s-a pastrat dar cu dobanda 0%. D-lor afirma ca mi-au trimis o scrisoare pe 3 dec 2013 dar pe care eu nu am primit-o; nu au putut sa-mi faca dovada ca acea scrisoare a fost expediata si ca a ajuns la mine cu semnatura. Astfel timp de 10 luni banii depusi nu numai ca nu mi-au adus o dobanda dar s-au diminuat cu comisioanele de administrare ale bancii.
Dumnealor, bancherii, m-au asigurat ca este dreptul contractual al fiecarei banci sa modifice dobanda la depozite cf. cu politica monetara-bugetara a bancii, si degeaba ma agit ca nu am castig de cauza, ca si altii. Suma pe care m-am bazat este importanta pt. mine si nu stiu ce pot sa fac sa-mi castig dreptul meu, daca se poate fara judecata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 20:01, 30 Iulie 2014
fara judecata nu se poate sa castigati ceva de la banca... poate doar cu cei de la protectia consumatorului...
E o situatie comuna la banci. Trebuia sa va interesati lunar de situatia depozitului dvs. Trebuie studiat si contractul daca nu cumva scrie ca "depozitul se prelungeste automat pentru o perioada egala cu cea initiala" caz in care ar fi trebuit sa il prelungeasca si ii puteti actiona in instanta (cu sanse reduse de a castiga, dar totusi exista).
Nu cred ca scrie nicaieri ca omul trebuie sa mearga lunar la banca sa se intereseze.
Banca trebuie sa il instiinteze daca o luam strict legal.
Insa...e mare golaneala cu bancile dupa parerea mea....

Daca e vorba de sume importante va puteti judeca dar trebuie sa mergeti cu contractul la avocat pentru o analiza de caz.
Daca in contract scrie ca trebuia sa va informati lunar despre dobanda are dreptate banca.
Inainte sa mergeti la avocat cititi contractul cu banca ca sa nu mai dati bani si la consultanta juridica la avocat si sa aflati ca are dreptate banca...
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Protectia consumatorului si spuneti-le ca-i veti actiona in instanta , poate reusiti sa negociati ceva pentru dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare depozit bancar tea_florescu tea_florescu Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face ... (vezi toată discuția)
Carte nesolicitata - sunt obligata sa platesc? aselajusto aselajusto .sotul meu intrase pe internet si ii aparuse un pliculet in care sa putea sa isi completeze datele personale daca doreste sa participe la nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)
Contract credit - aplicarea oug 50/2010 apu apu Am primit recent de la Banca o scrisoare care ma informeaza cu privire la aplicarea OUG 50/2010 la contractul meu de credit incheiat in anul 2008. Aspectul ... (vezi toată discuția)