avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Activitate florina_postelnicu

Activitate florina_postelnicu

Ordin judecat pe 31.01.2019 cu apel in 3 zile.Apel declarat pe 1.02.2019.intrebarea este:au trecut 20 de zile de la declarare apel,in cat timp cf lrgii de judeca un astfel de apel? Eu a citit ca in 5 zile.Ce pt face in sitiatia asta?pot face plangere la CSM?
Discuție Donatie
Buna ziua,
Parintii mei au donat dupa dezmembrare etajul casei, unui nepot cu clauza de intretinere si neputand vinde pana nu mor.Tata a decedat,la masa succesorala trebuie nepotul sa aduca donatia,donatie cu scutire de raport.Donand ei trebuiau din aceasta casa donata sa opreasca rezerva sucesorala pentru fiica?
nu putem lucra ca nu avem statutul asociatiei ca sa putem angaja personal specializat
In urma notificarilor trimise ex-presedintei asociatiei de proprietari si administratorului firmei care tine contabilitatea asociatiei nu am primit documentele asociatiei de prprietari ex: statut asociatie,contracte furnizori,contracte chirii spatii comune +acte contabile .termenul de 10 zile legal pentru predarea acestora a trecut.Motivul nepredarii este ca nu a vrut presedintele nou ales si comitetul executic sa semneze un dosar cu opisuri ale dosarelor/luni/4ani ,urmand ca verificarea actelor sa se faca ulterior.Administratorul firmei de contabilitate si ex-presedinta nu au mai vrut sa dea actele.Ne chinuim si ne plimba acesti oameni,platiti de noi de 1 luna de zile.Care sunt urmatorii pasi legali de facut? medierea fiind imposibila ,iar primaria nici atat.Plangere penala? stiti cam cat dureaza? ca nu avem acte de unde sa pornim mai departe.
Nu ne putem apuca de treaba pentru ca nu avem cotele partii indivize pentru a calcula intretinerea fiecarui apartament, cu furnizorii am vb si gasim facturile.A fost notificata prin posta si ea si firma de contabilitate sa predea azi 14.12.2014.A venit administratorul firmei de contabilitate si au vrut sa semnam opisula 50 de dosare(luni) pe 4 ani fara verificare,spunandu-ne ca faceti verficarea ulterior,ca nu au timp.Au plecat si nu au mai vrut sa ne dea actele.Nu avem nici statutul asociatie,avem doar cheile de peste tot si stampila.Se pare ca mai are o stampila ,deoarece a venit cu acel opis stampilat,iar ea a predat stampila pe 7.12.2013. Contract de munca pentru administrator cum facem? ca nu putem lucra asa, ca ne v-a da ea pe noi in judecata.
Răspuns la discuția Control la firma de contabilitate
Primaria nu face nimic,altciveva,alta institutie ANAF-ul cumva? si cum il putem sesiza?
Răspuns la discuția Control la firma de contabilitate
da
Cine poate controla o firma de contabilitate ? firma care a tinut contabilitatea la o asociatie de proprietari
Buna ziua,suntem o asocitie de proprietari cu 92 ap,Mandatul fostei presedinte de bloc,care detinea in incopatibilitate si functia de administrator si casier,mandat pe 2 ani,obtinut in 2009 si nereinnoit prin adunari generale conform legii,este expirat.Mentionez ca nu are de 4 ani nici cenzor,comitet nici atat,pentru ca s-au saturat si si-au dat demisia pe rand.Cu contabilitatea s-a mutat de la o firma la alta,iar cea la care este ecum nu avem cum sa o contactam,stim cu se cheama dar nu exista nici pe internet un nr de contact,dansa refuzand a ni-l da.Am facut tot conform legii toti pasii ca sa o demitem cu toate ca dansa se afla inafara legii ,nu vrea sa predea,Am facut sedinte la care am chemat si politia la indrumarea compartimentului specializat din primaria sectorului 6.A fost chemta la politie impreuna cu noul presedinte si cu noul comitet executiv si tot nu vrea sa predea actele si stampila asociatiei.Ne-au indrumatla primarie si la tribunal.Acolo ne-am interesat si dureaza o gramada de timp,Noi nu mai avem timp deoarece avem datorii la furnizori enorme . Dintrun nr de 92 de ap 52 dsunt restante iar din acestia 10 sunt cu datorii de peste 7000 ron,chiar si 21000 ron.Ni s-a orpit apa calda si riscam sa se opreasca si restul utilitatlor avand in vedete facturi neachiate de aprox 100000 ron.Suntem un bloc cu 16 nivele si avem chirii din spatii comune 2000 euro/luna,bani care stim ca nu se pot folosi la achitarea facturilor,ci doar la reparatii si inbuntatirea condominului> In 4 ani s-au inacasat aprox 90000 euro si blocul mai are putin si cade pe noi.Intrebata de cum a folosit acesti bani, raspunsul a fost:"I-am baut".Eu sunt constienta ca in acest bloc proprietarii au dormit pana acum,s-au trezit cand au ramas fara utilitati.Intrebarea mea este ce mai putem face in aceasta situatie?
Va multumesc mult