avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua,
Parintii mei au donat dupa dezmembrare etajul casei, unui nepot cu clauza de intretinere si neputand vinde pana nu mor.Tata a decedat,la masa succesorala trebuie nepotul sa aduca donatia,donatie cu scutire de raport.Donand ei trebuiau din aceasta casa donata sa opreasca rezerva sucesorala pentru fiica?
Rezerva succesorala se calculeaza ;la intreaga masa succesorala nu doar la etajul casei. Donatia ramane valabila daca nu s-a incalcat rezerva. Angajati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!dacă în contractul de donatie este precizat doar ... DeeRox DeeRox Bună ziua!Dacă în contractul de donatie este precizat doar -ART 1088 cod civil ,privind intinderea masei sucesorale a mostenitorilor)înseamnă că donatia ... (vezi toată discuția)