avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nepredare documente asociatie proprietari de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nepredare documente asociatie proprietari de catre ex-presedinta si admistratorul firmei de contabilitate

In urma notificarilor trimise ex-presedintei asociatiei de proprietari si administratorului firmei care tine contabilitatea asociatiei nu am primit documentele asociatiei de prprietari ex: statut asociatie,contracte furnizori,contracte chirii spatii comune +acte contabile .termenul de 10 zile legal pentru predarea acestora a trecut.Motivul nepredarii este ca nu a vrut presedintele nou ales si comitetul executic sa semneze un dosar cu opisuri ale dosarelor/luni/4ani ,urmand ca verificarea actelor sa se faca ulterior.Administratorul firmei de contabilitate si ex-presedinta nu au mai vrut sa dea actele.Ne chinuim si ne plimba acesti oameni,platiti de noi de 1 luna de zile.Care sunt urmatorii pasi legali de facut? medierea fiind imposibila ,iar primaria nici atat.Plangere penala? stiti cam cat dureaza? ca nu avem acte de unde sa pornim mai departe.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:24, 15 Decembrie 2013
Pe ce va bazati cand sustineti "medierea fiind imposibila" ?a
Plangere penala...care apreciati ca ar fi temeiul legal pe care sa va sustineti si sa va intemeiati plangerea ?
Analizati oportunitatea unei actiuni civile cu obligatia de a face,in cursul careia pentru urgentarea solutionarii sa solicitati ordonanta peresedentiala
Pe parte penala, ar trebui sa faceti plangere impotriva presedintelui pentru abuz de incredere art. 213 cod penal. Ca orice plangere penala, dureaza. Nu se rezolva imediat. Insa, invitat la sectie, poate presedintele revine la sentimente mai bune.
Intrebarea care se pune este: noua conducere de ce refuza semnarea acelui opis? Acest opis nu este insotit si de documentele prevazute in el?

In legatura cu firma care va tine contabilitatea aveti doua optiuni. Cea mai simpla, rezilierea contractului, moment incare firma respectiva este obligata sa restituie toate documentele, inclusiv registrele pe care le intocmeste.
Daca vreti sa continuati cu ei, desi nu vad un motiv atat timp cat sunt refractari solicitati, in scris (recomandata cu confirmare de primire), societatii care tine contabilitatea situatia financiara, inclusiv soldurile tuturor registrelor. Firma are contract cu asociatia, nu cu fostul sau actualul presedinte.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
gamarand, utilizator
Daca cititi mai atent mesajul utilizatoarei, veti intelege ca firma si fosta presedinta voiau sa predea documentele insotite de un dosar de opisuri care sa fie semnat de noul presedinte fara a face verificarea a ceea ce semneaza in acel moment, ci ulterior, adica undeva la sfantu-asteapta.

Bineinteles ca nu poti semna pentru ceva pe care nu il vezi, nu il verifici.
Putea sa semneze ca in dosar sunt 30 file, dar fila 26 sa lipseasca. Dupa ce a semnat mai putea contesta ca lipseste o fila? Firma i-ar fi spus: "Ai semnat? La revedere!".

Verificarea trebuia facuta la momentul predarii fiecarui dosar. De ce ulterior si nu atunci?

@florina_postelnicu
Faceti plangere penala. Nu mai conteaza cat dureaza, ca tot trebuie sa faceti ceva.
Si daca se indura sa va predea in rastimpul pana sa inceapa cercetarea, cu atat mai bine, revin lucrurile la normal. Nu mai pierdeti timpul. Si-asa i-ati lasat foarte mult. Va incurcati activitatea asociatiei inutil.
@florina_postelnicu,
Ati deschis aceasta discutie in 20 noiembrie 2013 si va vog sa continuati discutia colo.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cati ani se face o expertiza contabila ContSters13909 ContSters13909 eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals? ludwuk20 ludwuk20 Buna ziua Am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru suma de 690 ron reprezentand penalitati la plata intretinerii . Am primit de la ... (vezi toată discuția)
Predare documente catre asociat alexonofrei alexonofrei As dori sa imi spuneti care este procedura corecta de predare a documentelor firmei atunci cand acestea sunt solicitate de catre asociat. Precizez ca sunt ... (vezi toată discuția)