avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate dorat

Activitate dorat

Răspuns la discuția Pensie mapn
Am auzit fel și fel de povesti ca ramai fără pensie....
Discuție Pensie mapn
Dacă ești pensionar anticipat parțial mapn, poți să te angajezi în alta tara europeana la firma privata?
Pot sa retrag fondul de pensie privata? Am ieșit la pensie anticipata parțial mapn Am cotizat 12 ani..
Bună ziua. În legătură cu documentele pe care leati enumerat dumneavoastră nu am nimic. Pot sa scot de la spitalu militar scrisoarea medicala făcută de unitate unde se specifica, din cauza tragerilor cu armamentul greu de artilerie pe măsură ce au trecut ani auzul a început sa se diminueze... Și am decizia medicala în baza iei mam pensionat,
Un soldat a câștigat „bătălia vieții” la Tribunalul Cluj. Unitate militară, bună de plată De asemenea, unitatea este obligată la plata a câte 16.000 lei din 5 în 5 ani, pentru tot restul vieţii reclamantului, în limita sumei totale de 135.000 leij, ca urmare a încălcării dreptului la integritate fizică al unui militar. Acesta a solicitat prin acțiunea introductivă să se constate că a suferit un accident de muncă care a avut loc cu ocazia unor ședințe de trageri în poligon, în cadrul cărora au fost încălcate și normele de securitate și sănătate în muncă.

„În urma accidentului produs în timpul unor ședințe de trageri în poligon, acesta a dobândit o stare de infirmitate permanentă și ireversibilă constând în pierderea parțială a auzului (surditate neurosensorială bilaterală) și acufene. În ceea ce privește despăgubirile materiale, reclamantul a solicitat obligarea unității militare la plata contravalorii protezelor auditive necesare pentru tot restul vieții, cu titlul de daune acordate în vederea reparării prejudiciului suferit ca urmare a reducerii capacității sale de muncă și a acordării sumelor necesare sporirii nivelului de viață al celui păgubit. În drept, s-a reclamat și faptul că unitatea militară se face vinovată de nerespectarea regulilor privind constatarea accidentelor de muncă, cercetarea evenimentului, precum și a normelor privind securitatea și sănătatea în muncă, prevăzute de Legea 319/2006”, au precizat avocați militarului, potrivit clujust.ro.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Pai contabilul de la firma la care este angajat nu poate fi tras la răspundere?
Am deschis proces pt pensie alimentara pt copil și judecătorul a hotărât 180 de lei pe luna pensia alimentara. Sunt deja 2 luni de când sa dat sentința. Firma la care lucrează fostul soț nu a virat nici un leu. Din câte știu judecătorul a spus ca trimite și la firma sentința judecătorească pt a face plata pensiei alimentare. Ce trebuie făcut? Trebuie sa caut un executor judecătoresc? Procesul a fost deschis acu 10 luni... Din câte îmi dau seama contabilu de la firma care lucrează ia scăzut salariu la jumătate de norma când a văzut ca are proces pt pensie alimentara.De 7 ani na plătit pensie alimentara. Ce pot face?
BUNA ZIUA!
Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe numele meu din cate am inteles masina sa mai vandut de 3 ori si nu stiu la cine,nu stiu unde este masina .dupa 2 ani mia venit amenda pt rovineta .CE POT FACE.Ma pot duce la notar sa dau o declaratie pe propie raspundere ca am vandut masina?
Am primit o notificare de la telekom ca se modifica grila pachetului de tv de baza si va avea 10 canale in plus in luna iunie gratis iar din luna iulie se mareste factura pt cele 10 canale.Daca nu sunt de acord imi zice asfel:Ai dreptul de a denunta unilateral contractul privind furnizarea serviciilor de comunicatii electronice achizitionate de la telekom in 30 de zile de la data primiri prezentei notificari,fara plata nici unor penalitati sau despagubiri.Pot sa reziliez contractul ? Mai am contract cu iei inca 1an?
lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la pensie la 42 de ani sau trebuie sa mai astept pana la 45 de ani?Dupa noua lege.
Va multumesc.