avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara

Am deschis proces pt pensie alimentara pt copil și judecătorul a hotărât 180 de lei pe luna pensia alimentara. Sunt deja 2 luni de când sa dat sentința. Firma la care lucrează fostul soț nu a virat nici un leu. Din câte știu judecătorul a spus ca trimite și la firma sentința judecătorească pt a face plata pensiei alimentare. Ce trebuie făcut? Trebuie sa caut un executor judecătoresc? Procesul a fost deschis acu 10 luni... Din câte îmi dau seama contabilu de la firma care lucrează ia scăzut salariu la jumătate de norma când a văzut ca are proces pt pensie alimentara.De 7 ani na plătit pensie alimentara. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 30 Decembrie 2018
Mergeti la un executor care ii va cauta toate bunurile pe care le deține.
Pai contabilul de la firma la care este angajat nu poate fi tras la răspundere?
Contabilul nu are nicio vina, probabil ca sotul a încheiat un act adițional la contractul de muncă pe un salariu mai mic. Daca salariul e la fel de mare, atunci, executorul poate pune poprire la terț, adică la societate, daca venitul este urmaribil. Prin urmare, tot la executor trebuie sa ajungeti sa vedeti care este situația.
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Din câte știu judecătorul a spus ca trimite și la firma sentința judecătorească pt a face plata pensiei alimentare.

Ati inteles gresit, nu a spus asta. Doar executorul poate infiinta la cerere, poprire pe salariu.
Puteti sa mai asteptati o luna si daca nu plateste, faceti-i plangere penala la politie pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu, fostul sot fiind rau platnic dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Sunt divortata de 15 ani si de atunci din doua in doua luni ii fac plangere la politie fostului sot pt abandon de familie. Sincer, m-am saturat sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita ugabi ugabi buna ziua. am o mare problema si cer ajutor de specialitate. sunt divortata si am un copil de 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara cum are el chef, la ... (vezi toată discuția)