Daca vreau sa obtin contractele de vanzare cumparare pe un pamant extravilan pe care bunicul meu l-a instrainat,pamantul fiind dobandit prin reconstituire/constituire conform legii 18/1991,avand Titlu de Proprietate pe acel teren,dar nu a lasat nici un contract de vanzare cumparare cu actualii proprietari
Imi trebui pentru succesiune ,pentru a fi sigura ca s-a vandut...
Sa merg sa fac cerere la primarie,la deschidere de rol,pentru a obtine contractele de vanzare cumparare?Cum sa procedez?
Bunicul meu a vandut 3700mp extravilan cu contract vanzare cumparare si 500mp intravilan tot cu contract vanzare cumparare,fara stirea tatalui meu,fiind unicul lui fiu si al bunici decedata in 1987.Acest teren la dobandit prin reconstituire/constituire conform legii 18/1991.In 2005 a decedat bunicul,iar la succesiune tata a aflat de vanzarea acestor terenuri,ramananad doar o suprafata de 800mp din totalul de 3700mp extravilan si 1300mp intravilan.
Tata mai are vreun drept la pamantaul vandut de bunicul fara stirea lui?
Daca puteti citi ce am scris la Solicitare titlu de proprietate 2,acolo am detaliat.
Chiar saptamana trecut ne-au zis sa acceptam ce este ingradit,sa mergem la notar sa facem legal ca renuntam la cei 335mp lipsa ca sa fac Ordinul Prefectului.Descoperind ei dupa atatia ani ca a fost o greseala in registru agricol,exact cat este lipsa.Doar ca in 2000-2001au emis un Titlu De Proprietate pe suprafata extravilana de 3700mp,pe care ia vandut bunicul,scazand cei 1300mp intravila pe care nu iau trecut in acel titlu. Sa acceptam facand acel act prin care renunta la cei 335mp,sa-u ar trebui sa ne dea acea lipsa de pamant in alta parte?
In 2000-2001 s-a dat 5000mp,au facut un titlu de proprietate doar pe terenul extravilan de 3700mp,pe care la vandut,scazand cei 1300mp intravilan,care nu sunt trecuti in acel titlu.Dupa decesul bunicului am facut masuratori pentru succesiune si am gasit mai putin cum am scris mai sus cu 335mp,iar saptamana trecuta mi-au zis ca este o greseala in registru agricol si sa mergem la notar sa facem legal ca renuntam la terenul lipsa de 335mp si acceptam doar ce este ingradit pentru a face Ordinul Prefectului.Lipsa acea de pamant a fost in posesia bunicului,doar ca un vecin s-a bagat peste noi dand gardul spunand ca are titlu pe locul acela,iar bunicului nu a facut nimik atunci,s-a platit impozit pe locul acela,iar acum platesc impozit doar pe ce este ingradit.Ce ma sfatuiti sa accepta ce este ingradit,s-au ar trebui sa ne dea acel pamant in alta parte?
Daca in Registrul Agricol sunt trecuti 1300mp,iar la masuratori sunt gasiti doar 965mp,cum pot dobandi diferenta de 335mp de pamant lipsa?Nu am nici un act lasat,doar ce este inregistrat in Registru Agricol,iar cei de acolo ne supn sa accceptam ce avem ingradit,ca diferenta nu stie unde este.
Aici am facut o greseala,ca nu am facut nimik scris,deoarece am avut o cunostinta la Registru Agricol care m-a dus cu vorba ca rezolva ea,abia acum mi-am dat seama ca trebuia sa fac cerere scrisa,pt.ca ea doar tragea de timp.Eu am facut petitii,doar la Prefectura Ilfov,dar mereu imi comunicau ca nu au primit nici un referat de la primarie,ca se lucreaza,iar daca vreau sa grabesc lucrurile sa acceptam doar pamantul din curte,sa renuntam la cei 335mp lipsa.Ieri am facut o cerere catre primar s-o depuna tata saptamana asta,prin care il rugam sa elibereze Referatul tehnic detaliat juridic pe suprafata terenului de 3048mp,aferent parcelelor x,y,z si p,care figura bunicul in Registrul Cadastral al Posesorilor din 01.01.1990.pentru emiterea Ordinului Prefectului.
Acum dupa ce depune cererea,poate ne raspunde,poate o sa rezolve,de mult ma lupt cu ei dar nu am avut cum sa angajez un avocat,pentru asta tot intreb pe situri.Va multumesc mult!!!
Pentru a-mi elibera de la primarie un Referat tehnic detaliat juridic,exista vre-o Lege,articol,aliniat,care sa-i oblige sa-mi puna la dispozitie aceste acte pt.emiterea Ordinului Prefectului?
Termenul de 30-45 zile l-au depasit demult.Va multumesc pt.raspunsul anterior!