avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate olaru_gheorghe

Activitate olaru_gheorghe

cetatean strain in tara UE, absolvent studii universitare la zi in Romania(6 ani- medicina), stagiu militar 6 luni si vechime in munca 2 ani , 9 luni in Romania, varsta 59 ani, domiciliu in strainatate, doreste sa plateasca benevol asigurari sociale pt a avea contributia minima de 15 ani pt a obtine pensie de la statul roman.
Este posibil? cum trebuie sa procedeze?
doresc sa stiu daca un document redactat in limba germana si tradus de un traducator autorizat in Germania , apostilat si legalizat in Germania este valabil in Romania. La starea civila de la un sector din Bucuresti mi s-a spus ca traducerea si legalizarea trebuie facute obligatoriu in Romania.(este vorba de acte de stare civila,declaratii, sentinte de divort)
dupa cesionarea partilor sociale ale unui SRL printr-un contract incheiat la notar, care sunt pasii de urmat de catre fiecare din parti?mentionez ca nu exista conditii speciale si partile sociale au fost cesionate gratuit.(societatea nu mai avea activitate si era cu balanta la zi , fara obligatii fiscale.:(
raspuns cat se poate de clar si competent. multumesc mult!
inteleg ca dupa deces nu este legal.
multumesc pt raspuns
sotul supravietuitor a retras bani din contul sotului decedat, fiind imputernicit pe cont,ininte de efectuarea succesiunii. este legal? daca nu, poate fi tras la raspundere?