avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate marianalungu55

Activitate marianalungu55

Legea spune ca in conditiile suspendarii 52.1.c daca personalul nu presteaza activitate se plateste indemnizatia si personalul sta la dispozitia angajatorului. In cazul nostru personalul presteaza munca in baza unui alt cim care se deruleaza.
personalul respectiv are doua CIM-URI la acelasi angajator: unul pe perioada nedeterminata si unul pe perioada determinata , pe perioada proiectului. CIM -ul pe perioada determinata se suspenda pe art.52.1c, , iar cel pe perioada nedeterminata ramane valabil si personalul presteaza activitate pe acesta pe perioada de suspendare a CIM-ul pe perioada determinata, pana se rezolva contestatia.
De acord dar, art. spune ca pentru salariatii "care nu mai desfasoara activitate". In cazul de fata salariatii sunt in activitate prin CIM-ul de baza pe perioada nedeterminata.
Nimeni nu va fi de acord cu CFS sau pentru nevoi personale deoarece nu este vina lor ca a intervenit o suspendare pana la rezolvarea contestatiei de catre AM.
Eu as merge pe suspendarea pe art.52(1) lit.c pe o durata de 30 de zile lucratoare, avand in vedere ca personalul in cauza are si un cim pe perioada nedeterminata care este in vigoare, pe langa cel pe care dorim sa-l suspendam care a fost incheiat pentru proiect.
Personalul ramane in activitate deci nu platesc 75% si pana in 30 de zile lucratoare nu trebuie sa-i reduc zilele de munca.

Multumesc. Dar daca vreau doar sa le suspend pana la rezolvarea contestatiei de catre AM?
Ce art. din CM as putea invoca fara 75% sau reducere zile?
Multumesc anticipat
la un proiect posdru contractul de finantare a fost reziliat inainte de termen. in ce temei inceteaza CIM-urile incheiate pe perioada determinata( pe perioada de derulare a contactului de finantare)?
la art.5 din ordin se precizeaza cine il duce la indeplinire.
30 de zile calendaristice de la data comunicarii, daca ati semnat pentru primire. daca nu ati semnat atunci de la data postei.
multumesc, cu tot respectul pentru dvs. si echipa.
freeelis a scris:

Codul Muncii prevede la art.35 dreptul salariatului de a cumula mai multe functii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.


as fi vrut un da sau un nu? sau ceva de genul" da, poate avea doua contracte de cate 8 ore fiecare" pentru cei mai grei de .....
Oricum, multam frumos