avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Când pot legaliza o hotarare civila?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Când pot legaliza o hotarare civila?

Buna ziua!
Am primit o Comunicara Hotarare Civila cu data postei 21.01.2014 , iar comunicarea Judecatoriei a fost in data de 20 decembrie 2013.
Putet sa-mi spuneti cand trec cele 30 de zile ca sa pot legaliza hotararea ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexxsorin , utilizator 14:14, 13 Februarie 2014
Intrebarea dvs. este incompleta, dar in incercarea de a va raspunde presupun ca termenul de 30 de zile la care faceti referire, este termenul in care se poate ataca hotararea, respectiv 30 de zile de la comunicare, pentru fiecare parte.
Dupa expirarea termenului de 30 de zile pentru ambele parti, hotararea ramane definitiva, prin neatacare.
Astfel, calculati de la data postei, dupa care puteti verifica dosarul la arhiva instantei.
Succes!
30 de zile calendaristice de la data comunicarii, daca ati semnat pentru primire. daca nu ati semnat atunci de la data postei.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Cand pot definitiva hotararea? madalina07 madalina07 Buna ziua...Pe data de 27 aprilie am primit hotararea prin posta (divort cu minori)...sotul(fostul defapt) insista ca el a primit-o pe 28.e posibil asa ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort - sot cetatean strain cu domiciliul in strainatate Florenta123 Florenta123 In cazul meu, decizia de desfacere a casatoriei a fost luata in urma cu cateva luni de o instanta romaneasca. Insa, sotului din strainatate nu i-a fost ... (vezi toată discuția)