avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare divort - sot cetatean strain cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare divort - sot cetatean strain cu domiciliul in strainatate

In cazul meu, decizia de desfacere a casatoriei a fost luata in urma cu cateva luni de o instanta romaneasca. Insa, sotului din strainatate nu i-a fost comunicata decizia prin posta cu confirmare de primire. Azi am fost la grefiera pentru a asigura traducerea deciziei, iar maine o voi duce la instanta.
In acest caz, cele 30 de zile necesare pentru legalizarea deciziei sunt cele de la pronuntarea instantei sau de la semnarea de catre sot a confirmarii de primire? Au fost situatii in care confirmarea de primire a ajuns inapoi la instanta cu o intarziere considerabila.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:42, 13 Septembrie 2012
Pt a putea legaliza hotararea trebuie sa expire termenul de declarare a caii de atac, termen care curge de la primirea comunicarii hotararii atacate.

In cazul dvs, din pacate va trebui sa asteptati sa se intoarca dovada comunicarii hotararii catre partea cu domiciliul in strainatate si abia dupa trecerea termenului legal si neatacarea hotararii veti putea face legalizarea.

O alta cale ar fi ca fostul sot sa dea o declaratie prin care arata ca renunta la orice cale de atac, numai ca aceasta declaratie va trebui facuta la consulat/ambasada sau tradusa si apostilata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a iesi cu un minor din tara este obligatorie declaratia notariala? NegutuIulia NegutuIulia Daca doresc sa merg in vizita la sotul meu care locuieste in strainatate imi trebuie declaratia notariala pentru copilul meu care are 16 ani? Si cum poate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune din s.u.a. virgilius virgilius Persoana de la care trebuie sa primesc o declaratie de renuntare la succesiune locuieste in Seatle. Am inteles, de pe internet ca Seatle este in jurisdictia ... (vezi toată discuția)
Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa unuia din parinti iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut,, M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e ... (vezi toată discuția)