avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru a iesi cu un minor din tara este obligatorie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru a iesi cu un minor din tara este obligatorie declaratia notariala?

Daca doresc sa merg in vizita la sotul meu care locuieste in strainatate imi trebuie declaratia notariala pentru copilul meu care are 16 ani? Si cum poate sotul meu sa o procure? Merge la Ambasada?
Cel mai recent răspuns: NegutuIulia , utilizator 15:16, 12 Februarie 2015
Da este obligatorie.Poate sa dea declaratia la Consulat. Sa aibe cartea de identitate, copie dupa cartea dvs de identitate ca sunteti insotitorul, copie dupa pasaportul copilului, certificatul de nastere al copilului, sa stie perioada de calatorie, unde va calatori si cu ce mijloc de transport. O poate da si la un notar de acolo insa trebuie apostila sau supralegalizare si trimisa in tara tradusa si legalizata traducerea.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura copil minor Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata si am un baiat minor in varsta de 16 ani si as vrea sa ies cu el din tara. Tatal lui locuieste in Spania...va rog sa-mi spuneti de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara fara acordul tatalui doktoru2000 doktoru2000 buna, sunt un nou utilizator si vreau sa stiu si eu cum pot scoate un minor din tara ... adica ..tatal lui este plecat in italia cu jobul si nu poate veni ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)