avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Marian32

Activitate Marian32

Prietena mea in varsta de 24 de ani doreste sa isi inceapa propria afacere prin intermediului Oriflame, sistemul este pe baza de Multi-Level-Marketing, astfel incat avansand trebuie sa primesca bani din comisioane ca persoana juridica. Ce ar fi mai avantajos ca si taxe, impozite, cheltuieli de infiintare etc? La SRL am inteles ca isi poate baga face contract de munca astfel incat sa beneficeze de toate drepturile unui angajat? Dar ca PFA cum poate beneficia de acelasi drepturi ca angajat? Ce recomandare faceti in functie de cat este de platit DAR si care ar fi cea mai indicata varianta
Buna ziua, am dat la o avocata actele de la fostul loc de munca ( contractul de munca, actele aditionale, decizia de incetare etc) in vederea investigarii unei probleme aparute la lichidare, nu am primit nici un raspuns. Intre timp o persoana a apelat la ea pentru a-mi face o plangere penala iar avocata a divulgat datele personale ale mele CNP, nume intreg etc pentru ca persoana respectiva sa imi trimita un mesaj cu datele mele ca sa ma sperie, iar avocata a redactat o plangere fara stirea mea folosindu-se de datele mele din actele care erau la ea. Este legala aceasta masura, in care datele mele dintr-o data nu mai sunt confidentiale?
Da intradevar este o decizie de sanctionare - advertisment scris care trebuie la tribunal cu avocat am inteles, credeti ca ar fii drept de castig, este intemeiata decizia de a contesta? Iar referitor la dreptului angajatului trebuie sa reclam la ITM nu se poate face tot in instanta? Un exemplu de problema ar fi coletele in care sunt componetele mobilierului ambalate, nu sunt scrie capacitatea pe ele, unele depasind 60 de kg adica mai mult decat ar putea duce un om, cred ca tine de normele europene dar cui sa ma adresez?
Am primit o sanctiune disciplinara - advertisment scris, as dori sa contestez prin faptul ca este scrisa o lege din codul muncii care nu corespunde acestei sanctiuni art 264 alin 1 lit a care eu sincer nu il gasesc si art 268 din Codul Muncii. Care este procedura? Trebuie un avocat? Si daca da atunci o sa reclam mai multe aspecte referitoare la drepturile angajatului.
Buna ziua, luna aceasta am primit o sanctiune disciplinara - advertisment scris. As dori sa inaintez conducerii o cerere de marire salariu pe motivul responsabilitatilor multiple si anume lucrez pe functia de sofer asamblor am in gestiunne masina, echipamentele de munca( ale mele si a celor 2 colegi de masina), telefon de serviciu, contactarea clientilor,dandu-le ore exacte pentru a ajunge la ei, circularea cu masina cu riscuri de a imi pierde carnetul pentru a ajunge la ora stabilita, vorbirea cu clienti pentru rezolvarea micilor probleme dar si pentru a primi reprosurile lucrurilor care nu tin de mine, raspund si de ce fac cei doi colegi ai mei. Intrebarea mea este cum ma asigur ca cererea mea a ajuns la conducere si ce raspuns am primit exact? Pot cere un numar de inregistrare si ca raspunsul sa fie scris, datat, stampilat? Si a doua intrebare daca ati putea raspunde credeti ca motivele sunt intemeiate?
Răspuns la discuția Decizie de sanctionare gresita
Si ce pot face in legatura cu cele 2 art care nu sunt corecte? Am semnat decizia deja fortat fiind de imprejurari. Cui sa ma adresez?
Buna ziua,
Lucrez ca sofer montator la o firma de mobila si am primit o decizie de sanctionare pentru savarsirea faptei de a cere avantaje materiale clientilor doar ca decizia este bazata pe 3 persoane contactate telefonic (una din luna septembrie) si care afirma treaba asta, este posibil ca cele spune se acesti 3 clienti sa fie doar pentru ca nu le-a placut fata mea sau ca nu am pus un corp cum vroiau ei nu? iar decizia se refera la abatere disciplinara si se sanctioneaza in temeiul prevederilor art264 alin1 lit a si art268 din Codul muncii cu advertisment scris. Intrebarea mea este articolele care le-am citit si eu nu face referire la fapta mea? Mi s-a comunicat de la conducere ca mi se vor opri din banii este posibil avand in vedere ca este advertisment scris si nu referat? Si daca articolele nu sunt in regula pot sa sesizez Sectia de Litigii de Munca? va rog ajutati-ma cu un raspuns