avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Sofia1961

Activitate Sofia1961

In urma decesului mamei, mostenitori suntem eu si sora mea. Mama a detinut o casa pentru care exista certificat de mostenitor pe numele mamei si al nostru. Nu am deschis inca succesiunea la notar dupa moartea mamei.
Putem incheia o polita de asigurare a casei?
Daca da, pe cine trecem titularul politei?
Multumesc
In urma decesului mamei, mostenitori suntem eu si sora mea. Mama a detinut o casa pentru care exista certificat de mostenitor pe numele mamei si al nostru. Nu am deschis inca succesiunea la notar dupa moartea mamei.
Putem incheia un contract de inchiriere cu o alta persoana pentru aceasta casa inainte de deschiderea succesiunii?
Daca da, la ANAF, la inregistrarea contractului, ce cote de detinere trecem si ce documente atasam?
Multumesc
De unde si cum pot obtine duplicat dupa ultimul bilant depus in 2010.
Am fost la ANF si mi-au spus sa ma adresesez Ministerului finantelor publice, dar nu am gasit nimic pe site-ul lor.
In cazul in care un aparatment, proprietatea unei persoane fizice este inregistrat ca sediu social al unei firme, care nu desfasoara activitate economica la sediu, se schimba destinatia de locuinta a apartamentului?
Proprietarul unui apartament este dat in judecata pentru neplata cheltuielilor de intretinere.
Administratorul repartizeaza cheltuielile de judecata, aferente acestui litigiu, in lista de intretinere pe cota de apartament in raport cu suprafata.
Este corect acest procedeu? De ce trebuie sa plateasca suplimentar ceilalti proprietari pentru un rau platnic?
In cazul schimbarii coloanelor de caldura (care alimenteaza caloriferele) in apartamentele din bloc, ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari (au decis ca sunt cam vechi si ar trebui schimbate) si nu ca urmare a unei defectiuni la coloana, cine suporta cheltuielile pentru repararea tavanelor si a peretilor afectati de aceste lucrari?
Multumesc,
Buna ziua,
Proprietarul unui imobil, care a inchiriat acest imobil unui tert, poate inregistra pe acest imobil un sediu social pentru o firma?
Multumesc,
Pentru indemnizatia de neconcurenta se plateste CASS 25% la valoarea indemnizatiei sau 25% la valoarea salariului minim pe economie?
Este posibila cumularea pensiei anticipate partiale cu calitatea de asociat unic, respectiv administrator intr-o microintreprindere fara salariati?
Multumesc
Discuție Bolnav psihic
Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma ajutati in urmatoarea problema:in blocul in care locuiesc avem vecini o familie formata din 2 persoane, sotia fiind bolnava psihic, are crize frecvente, urla ingrozitor si este violenta, deranjandu-i pe toti cei din jur.
Se pare ca sotul care o are in ingrijire nu ii administreaza corect si la timp tratamentul sau tratamenul nu mai este adecvat. Reclamatia la politie pentru perturbarea linistii nu ne-a ajutat cu nimic.
Unde am putea reclama aceasta situatie si cui ne putem adresa pentru a solicita o reevaluare a starii bolnavei pentru ca s-ar putea sa fie necesar sa fie internata in permanenta.