avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate anndutza

Activitate anndutza

Tocmai asta e ideea, ca el nu vrea sa arate o dovada a veniturilor. Eu nu am de unde sa știu ca achita corect sau nu, mai ales ca anul trecut nu a achitat 25 la suta. Decât atunci când a fost somat. Nu mi se pare normal sa stau sa îl caut eu sau sa rămân cu cheltuielile de judecata. Normal și corect era sa îmi arate o dovada. Fără alte detalii.

Vas Vas a scris:

Bună seara ! Dacă plătește de bună voie , executorul nu are dreptul sa pună poprire pe salariul debitorului, ar incalca legea. Prin urmare, soluția este sa va adresați executorului, acesta verifica veniturile și plățile efectuate dacă s-au efectuat corect în cuantumul stabilit prin hotărâre judecătorească. Dacă rezulta vreo diferenta atunci îl somează sa v-o dea , dacă nu se conformează ii pune poprire. Dacă a calculat și plătit corect , rămâneți intradevar cu banii dați la executor.

Pensie întreținere minor
Bună seara. As dori sa știu dacă fostul soț are obligativitatea de a face dovada venitului.
Eu ii spun ca am discutat cu executorul și da, trebuie sa arate în fiecare luna ce câștig are fie prin extras de cont, fie adeverința de salariu / fluturaș dar el spune ca sunt date personale.
Problema este ca am ajuns o data la executor pentru neplata a 3 luni și asa descoperisem și altceva. Nu calcula bine 25 la suta :)
Cum trebuie sa procedez?
Daca ajung iar la executor și el verifică și totul este ok rămân cu cheltuielile de judecata eu?
Răspuns la discuția Audiere minor proces civil
Multumesc!
Răspuns la discuția Audiere minor proces civil
Multumesc!
Buna ziua, am un baiat in varsta de 8 ani si m-am trezit cu o actiune pe judecatorie facuta de bunica paterna,care a lipsit in acesti 8 ani din viata lui, neimplicandu-se cu absolut nimic,care nu are venit sau o locuinta. Din contra i-am gasit pe portal 2 dosare in calitate de creditor. M-a dat in judecata ptr "stabilire program vizitare minor" si "ordonanta presedintiala", mintind in actiunea sa ca are relatii personale cu minorul foarte profunde. Sunt divortata de 3 ani, am o custodie unica,deoarece tatal este condamnat. Problema a aparut acum,cand vreau sa imi refac viata. Atata bunica cat si fostul sot, vor sa obtina in instanta o zi,doua minorul, ptr ca apoi sa il oblige sa mearga la penitenciar in vizita la tata. La primul termen s-a cerut amanare,deoarece si eu am depus o intampinare si reclamanta a cerut termen sa ia act de cererea mea. Apoi la urmatorul instanta a spus ca va dispune audierea minorului,vrand sa vada ce reactie are cand o vede pe bunica. Si ma intreb cum se va proceda? Voi putea sa fiu si eu prezenta? Sper ca nu poate merge intr-o camera de consiliu doar judecatorul,cu minorul si bunica. Va rog frumos, ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Recuperare casa+teren
Multumesc frumos pentru raspunsuri. In prezent terenul este al primariei. Restul vecinilor si l-au recuperat acum 4-5 ani, cu o cerere trimisa catre primarie, dar alte detalii nu mai stiu.
Buna ziua. Am locuit si nascut in Fundata, jud. Ialomita. Tatal meu a cumparat casa si terenul in anul 1970. S-a facut atunci o chitanta de mana, dar care s-a pierdut. Prin 1980 am plecat cu toti de acolo, am abandonat totul. Acum tata este decedat, traieste doar mama si noi ne dorim sa recuperam terenul, casa nu mai este. Nu avem niciun act dar sunt martori vecini care inca mai sunt pe acolo, plus alte rude. Nu stiu sub ce lege se poate aplica si care sunt pasii. Mai intai sa trimit o cerere catre primarie? Va multumesc frumos!
Buna ziua. Am si eu o nelamurire : mama si-a schimbat numele dupa divort. Cere ca copilul minor sa poarte numele mamei. E totul ok pana aici. Numai ca la starea civila mi s-a spus ca in certificatul de nastere al minorului la mama va aparea tot fostul nume si nu inteleg de ce. De ex acum mama e popa, fosta vasile. copilul va fi cu numele de fam popa, cu tata vasile si mama tot vasile. Daca eu la momentul cand se emite un nou certificat sunt popa cum pot aparea vasile?
Explicatia doamnei a fost pai si eu daca ma recasatoresc? Si eu am spus ca voi prezenta actul si se va vedea ca-s fosta popa. Dar asa ramanand cu fostul nume ce voi face? Voi umpla cu sentinta de divort dupa mine? Mi se pare aiurea... Sper sa ma lamuriti!!! Multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns. Am inteles situatia cu divortul. Dar ulterior, cu acordul tatalui, pe cale administrativa, nu pot schimba numele de familie al copilului ?
Buna seara. Va scriu in legatura cu un divort, de comun acord. Tatal este in executarea unei pedepse privative de libertate, este de acord cu divortul, cu revenirea numelui mamei la cel anterior casatoriei si cu schimbarea numelui minorului. Acum nu stiu cum se va proceda. Dupa divort, eu ca mama pot schimba numele de familie al copilului minor cu acordul celuilalt parinte, printr-un notar, pe cale administrativa, cu demersuri facute la starea civila? Sau se poate direct prin calea divortului, prin sentinta data de catre judecator sa se stabileasca si acest aspect ? Mentionez ca primul termen al divortului inca nu a fost si de aceea vreau sa stiu ce si cum sa cer in instanta. Va multumesc anticipat! Cu respect, A.