avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare casa+teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare casa+teren

Buna ziua. Am locuit si nascut in Fundata, jud. Ialomita. Tatal meu a cumparat casa si terenul in anul 1970. S-a facut atunci o chitanta de mana, dar care s-a pierdut. Prin 1980 am plecat cu toti de acolo, am abandonat totul. Acum tata este decedat, traieste doar mama si noi ne dorim sa recuperam terenul, casa nu mai este. Nu avem niciun act dar sunt martori vecini care inca mai sunt pe acolo, plus alte rude. Nu stiu sub ce lege se poate aplica si care sunt pasii. Mai intai sa trimit o cerere catre primarie? Va multumesc frumos!
Puteti formula actiune ptr.constatarea uzucapiunii conform Vechiul Cod Cvil.
A trecut cam mult timp, ar trebui vazuta situatia juridica actuala a terenului. Insa sansele sunt mici.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. In prezent terenul este al primariei. Restul vecinilor si l-au recuperat acum 4-5 ani, cu o cerere trimisa catre primarie, dar alte detalii nu mai stiu.
Da, insa mai locuiau acolo inca sau nu?
Puteti incerca un ordin de prefect, eu stiu ce apare ca figurand acolo? Poate da... insa e o incercare cu bataie lunga.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine un titlu de proprietate pe un teren dobandit cu chitanta de mana? ivoiculescu ivoiculescu Buna ziua, In urma cu 24 de ani, parintii mei au achizitionat un teren cu chitanta de mana de la niste vecini in jud. Tulcea. Pe acest teren a fost ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mirr1882 mirr1882 Buna ziua ! In ce conditii si care sunt pasii ce trebuie urmati pt a rezova o problema legata de un act de proprietate ? (declaratii vecini, ... ?) ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana doru285 doru285 Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme.Tatal meu a cumparat un teren in anul 1960,in baza unei chitante de mana,pe care si-a construit ... (vezi toată discuția)