avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate obtine un titlu de proprietate pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate obtine un titlu de proprietate pe un teren dobandit cu chitanta de mana?

Buna ziua,

In urma cu 24 de ani, parintii mei au achizitionat un teren cu chitanta de mana de la niste vecini in jud. Tulcea. Pe acest teren a fost construita casa in care traiesc ei in prezent. Ei platesc deja impozit la casa plus celelalte facturi, au rol si platesc si chirie pe teren la primarie.
Tin sa mentionez ca nu e sigur daca cei care au vandut acest teren au de fapt titlu de proprietate pe el. Acest teren e parte dintr-un teren mai mare pe care se afla casa si gradina vecinilor (cei care ne-au vandut terenul cu chitanta de mana).
De mentionat ar mai fi ca cel care a vandut si fratele lui au murit intre timp; singura care a mai ramas mostenitoare e sotia unuia dintre ei. Aceasta doamna nu vrea sa ajute cu nici un chip sa se faca titlu pe acest teren. Zice ca are titlu de proprietate pe intreg terenul (inclusiv al nostru) insa nu l-a prezentat niciodata.
Mama a fost deja la primarie de mai multe ori insa a fost tratata cu refuz zicandu-se ca nu se poate face nimica pentru ca e o situatie mult prea complicata iar ei nu au timp sa o clarifice sau sa ajute la rezolvarea ei.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar putea parintii mei sa obtina titlu de proprietate pe acest teren.
Va multumesc anticipat!
O zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:32, 9 Mai 2016
Formulati cerere ptr.constatare uzucapiune ptr.teren iar ptr.casa actiune in constatarea dobandirii dreptului de proprietate asupra unei constructii prin accesiune imobiliara.Opinia mea este sa mergeti cu actele pe care le aveti la un avocat ptr.actiunile respective,nu cred ca ca puteti descurca daca nu aveti pregatire juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate si constructie ilegala Florina1957 Florina1957 Buna ziua, Mama mea are titlu de proprietate pentru terenul ce a fost al parintilor ei. Pe acest teren se afla o casa batraneasca ce figureaza in arhivele ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana doru285 doru285 Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme.Tatal meu a cumparat un teren in anul 1960,in baza unei chitante de mana,pe care si-a construit ... (vezi toată discuția)