avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audiere minor proces civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audiere minor proces civil

Buna ziua, am un baiat in varsta de 8 ani si m-am trezit cu o actiune pe judecatorie facuta de bunica paterna,care a lipsit in acesti 8 ani din viata lui, neimplicandu-se cu absolut nimic,care nu are venit sau o locuinta. Din contra i-am gasit pe portal 2 dosare in calitate de creditor. M-a dat in judecata ptr "stabilire program vizitare minor" si "ordonanta presedintiala", mintind in actiunea sa ca are relatii personale cu minorul foarte profunde. Sunt divortata de 3 ani, am o custodie unica,deoarece tatal este condamnat. Problema a aparut acum,cand vreau sa imi refac viata. Atata bunica cat si fostul sot, vor sa obtina in instanta o zi,doua minorul, ptr ca apoi sa il oblige sa mearga la penitenciar in vizita la tata. La primul termen s-a cerut amanare,deoarece si eu am depus o intampinare si reclamanta a cerut termen sa ia act de cererea mea. Apoi la urmatorul instanta a spus ca va dispune audierea minorului,vrand sa vada ce reactie are cand o vede pe bunica. Si ma intreb cum se va proceda? Voi putea sa fiu si eu prezenta? Sper ca nu poate merge intr-o camera de consiliu doar judecatorul,cu minorul si bunica. Va rog frumos, ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat.
În mod normal, judecătorul trebuie să asculte copilul fără prezenţa părinţilor sau a apartinătorilor.
Dacă copilul insistă să nu se desprindă de dvs., s-ar putea să vi se admită şi dvs. accesul.Sub nici o formă , copilul nu va fi audiat în prezenţa bunicii, în cel mai rău caz în prezenţa dvs. şi a bunicii.
Daca instanta asculta copilul o va face fara parinti.
Ar insemna sa fie ambii prezenti daca il accepta pe unul.
Audierea minorilor se face in camera de consiliu, separat, doar in prezenta judecatorului si al grefierului.

Daca vrea sa vada reactia copilului in prezenta bunicii nu inseamna audiere ci constatarea unei stari de fapt eventual.
Multumesc!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile legale de audiere , pentru un minor implicat intr-un proces? netie netie La initierea act de incuviintare vizite, tatal a cerut audierea copilului si instanta a acceptata chiar daca am specificat ca minorul a mai fost audiat in ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in varsta de 5 ani??? marap marap Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ... (vezi toată discuția)