Buna ziua, am un baiat in varsta de 8 ani si m-am trezit cu o actiune pe judecatorie facuta de bunica paterna,care a lipsit in acesti 8 ani din viata lui, neimplicandu-se cu absolut nimic,care nu are venit sau o locuinta. Din contra i-am gasit pe portal 2 dosare in calitate de creditor. M-a dat in judecata ptr "stabilire program vizitare minor" si "ordonanta presedintiala", mintind in actiunea sa ca are relatii personale cu minorul foarte profunde. Sunt divortata de 3 ani, am o custodie unica,deoarece tatal este condamnat. Problema a aparut acum,cand vreau sa imi refac viata. Atata bunica cat si fostul sot, vor sa obtina in instanta o zi,doua minorul, ptr ca apoi sa il oblige sa mearga la penitenciar in vizita la tata. La primul termen s-a cerut amanare,deoarece si eu am depus o intampinare si reclamanta a cerut termen sa ia act de cererea mea. Apoi la urmatorul instanta a spus ca va dispune audierea minorului,vrand sa vada ce reactie are cand o vede pe bunica. Si ma intreb cum se va proceda? Voi putea sa fiu si eu prezenta? Sper ca nu poate merge intr-o camera de consiliu doar judecatorul,cu minorul si bunica. Va rog frumos, ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat.
În mod normal, judecătorul trebuie să asculte copilul fără prezenţa părinţilor sau a apartinătorilor.
Dacă copilul insistă să nu se desprindă de dvs., s-ar putea să vi se admită şi dvs. accesul.Sub nici o formă , copilul nu va fi audiat în prezenţa bunicii, în cel mai rău caz în prezenţa dvs. şi a bunicii.