avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate i97ccp

Activitate i97ccp

Răspuns la discuția Cos de fum pe calcan mai inalt
Problema cu casa vecina este ca e nationalizata, si cea mai mare parte este inca proprietatea primariei. Acord de la primarie pentru interventii la cosurile vecine nu prea am sanse sa scot... stiu ca nu permit interventii la imobilele pe care le administreaza, cu greu am obtinut un fel de acord de alipire la calcan. Din cauza asta nici un au gaze, sunt cam singurii pe strada fara bransament. O sa vorbesc cu un proiectant sa imi dea o solutie care sa fie inculsa in termoizolatia casei (vata bazaltica pe o bucata de perete, decorativa si plasa de fibra incombustibila etc.) Am vazut ca exista astfel de materiale, avand clasa de protectie la foc A2. Aceeasi situatie a fost cu casa pe care o detin, fata de un alt vecin. Peretele lui nu a patit nimic, doar ca a aparut o dunga bruna si inalta, in dreptul cosului. O sa il intreb daca a izolat cu XPS sau altceva, dar nu cred ca si-a batut capul asa ca mine.
Răspuns la discuția Cos de fum pe calcan mai inalt
In cazul in care proiectul nu presupune interventia la imobilul vecin, pentru ce este nevoie de acord, ca nu prea inteleg...? Daca se va face izolarea ignifuga a peretelui, este vorba de peretele meu. De acord cu cazul in care proiectul presupune suprainaltarea cosului.
Răspuns la discuția Cos de fum pe calcan mai inalt
Am vorbit ieri cu un proiectant si nu e neaprat o solutie buna inaltarea, am inteles ca inaltimea cosului se dimensioneaza dupa capacitatea calorica a arzatorului, pentru a asiugra un anumit tiraj, si nu e bine sa depaseasca o valoare calculata, altfel trebuie facut tiraj fortat, Plus ca daca arde si altceva decat foc de lemn in respectiva soba (ceea ce cred ca face) se complica lucrurile. Cel mai bine ar fi sa fac un perete ignifugat cu vata bazaltica in zona cosului respectiv si sa imi asum ca se va innegri in timp. Cat despre acorduri de alipire, pe unde stau eu, se mai cer doar daca terenul e gol, nu se fac subzidiri sau daca cladirea vecina are probleme de structura. Nu se aplica in cazul meu, extinderea se face pe piloni cu centura sub limita de inghet, plus ca vecinul are pivnita, deci nici o sansa de subzidire sau fundatie mai adanca. Soarele este pe partea lui, nici umbrire nu ii fac. In lege se spune ca acordul se cere in anumite conditii, care, din ce am vazut nu sunt indeplinite in cazul meu. Omul nu are justificare sa refuze alipirea, doar invoca argumente sa obtina niste bani sau beneficii.
Răspuns la discuția Cos de fum pe calcan mai inalt
Primaria a considerat ca suprainaltarea nu afecteaza constructia vecinului, nu stiu sa va dau detalii, de autorizare s-a ocupat firma de arhitectura. Eu cu vecinul acesta, ca si cu ceilalti, am avut o intelegere verbala, i-am tot spus lunile acestea ca dupa iarna urmeaza sa construiesc, stie ce vreau sa fac, nu s-a opus. Vecinul cam bea, cred ca ieri consumase ceva. Este vreo cale legala, in cazul in care nu ajungem totusi la nici o intelegere, sa obtin inaltarea cosurilor, inclusiv pe cheltuiala mea?
Răspuns la discuția Cos de fum pe calcan mai inalt
Acum nu e nimic pe acel calcan, dar urmeaza sa fac o extindere a construcției alipita la calcanul respectiv și peste coșul vecinului, ca înălțime.

gi-jane2 a scris:

Si nu sunt mai inalte decat coama casei? E vb de coama lui, nu a dvs.

Buna seara,
Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, desi stie ca am deja autorizatie si vreau sa incep cpnstructia. Ca asa stie el ca se da pentru alipirea la calcan, i-am spus ca primaria nu a cosiderat ca e necesar acordul lui si nu am ce bani sa ii dau. Constructia pe care o ridic este mai inalta decat constructia lui si cosurile de fum vor fi lipite pe peretele meu si a zis ca nu vrea sa le modifice. Eu stiu ca cosul de fum trebuie sa aiba o anumita inaltime peste coama casei, in jur de 0.5 m. Poate fi obligat legal sa efectueze inaltarea cosurilor de fum? Platesc eu lucrarea, daca e nevoie.
Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
In vederea achizitiei unui teren de 200 de mp, pentru a realiza o locuinta individuala, in Bucuresti am solicitat CU de informare. In CU se mentioneaza reglementarile PUG (zona L4a) cat si reglementari stabilite printr-un PUZ adoptat in 2013. Una din reglementari spune ca suprafata minima construibila este de 300 de m2 pentru parcelarile existente.
In CU nu se specifica ca terenul nu este construibil ci ca este nevoie de aprobare PUD pentru stabilirea retragerilor (are o forma trapezoidala) si apoi in faza de emitere a autorizatiei de consturctie se solicita alipire la calcan conform art 612 din codul civil (este vorba de acea distanta de buna vecinatate de 60 de cm), care in opinia mea nu este necesar pentru ca regulamentul de urbanism specifica alipirea la calcan ca obligatorie articolul 612 facand derogare in acest caz.
Mentionez ca terenul a avut un istoric interesant, pe acesta s-a aflat o constructie cu casa, a fost nationalizat in anii '50, comasat si parcelat dupa 2001, de primaria capitalei si retrocedat anul acesta in urma unui proces foarte lung.
Intrebraea este daca primaria va aproba PUD si va elibera autorizatia de constructie avand in vedere ca in CU se specifica ce acte sunt necesare eliberarii AC, si nu se mentioneaza ca nu este neconstruibil iar in PUZ-ul valabil se mentioneaza ca suprafata minima cosntruibila este de 300 de m2.
Multumesc pentru ajutor
Buna seara,
Intr-o asociatie de 20 de apartamente, cu o medie lunara de 4 documente contabile si 2 angajati, este necesara numirea unui cenzor separat sau presedintele poate cumula si aceasta functie?
Presedintele nu este remunerat si nici aceasta noua atributie nu va fi, pentru a reduce cheltuielile la minim.

Multumesc pentru ajutor

Imi raspund singur, pentru ceilalti care cauta un raspuns, nu este posibil pentru ca membrii comitetului executiv din care face parte presedintele nu pot fi si cenzori.
Răspuns la discuția Cum sa evacuez fostul proprietar
Reziliati contractele de utilitati, cablu etc. daca aveti instalate si notificati companiile respective de schimbarea de proprietar ca sa nu se rebranseze prin fals in baza actului de proprietate vechi.
Buna ziua,
In urma unei sedinte de bloc s-a stabilit sa renuntam la administrator din cauza serviciilor oferite, care sufereau pe alocuri. Asociatia este in curs de contractare a unor servicii pentru rezolvarea unor probleme care nu mai pot fi amanate.
Unul din vecini s-a oferit sa faca munca de aministrator+contabil, pentru cateva luni, avand pregatire economica, el neavand un atestat.
Pana la angajarea unui nou administrator / atestarea unui vecin, il putem angaja pe cel dornic? Exista o perioada determinata in care se poate asigura aceasta tranzitie?

Multumesc