avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate nmar

Activitate nmar

Bună. Am un antecontract cu termen mâine, 20 martie, pt ap. în bloc nou încă în construcție (peste minim 2 luni vor termina, nu ma afectează întârzierea). Am plătit doar 5%, urmând sa plătim Cash la finalizare. Agentul zice ca nu este nevoie sa facem prelungire, ci doar sa semnam atunci când va fi gata. Dar mie nu mi se pare normal sa stau cu un contract teoretic expirat.
Partenerul meu (parte contractanta 50%, necăsătoriți) este plecat din tara, iar cu nebunia de Covid-19 nicio șansă să poată veni să semneze o prelungire. Care sunt indicațiile dpdv legal? Este obligatorie prelungirea chiar dacă nu apelam la un credit/banca? Este suficient dacă merg doar eu sa semnez prelungirea?
Am semnat la angajare ca am luat la cunostinta de regulamentul intern. Dupa o perioada au adus modificari semnificative, printre care: "angajatorul are dreptul sa iti solicite sa lucrezi in zile de sarbatoare in functie de proiectul pe care te afli". Nu sunt de acord cu acest lucru in masura in care la interviu mi s-a spus ca nu va fi nevoie. Am inteles ca defapt semnam pentru a arata ca am luat la cunostiinta, dar se poate folosi angajatorul de aceasta semnatura sa iti impuna sa lucrezi in zile de sarbatoare atat timp cat ei au mentionat in regulament?

Multumesc.
Buna ziua,
M-am angajat la o companie cu contract de munca pe perioada nedeterminata (perioada de proba 90 de zile), am inceput munca pe data de 01.09.2016, deci sunt la inceputul perioadei de proba si chiar din primele zile am constatat ca nu este ceea ce vreau sa fac si doresc sa plec in urmatoarele zile. Mentionez ca in aceste zile de inceput te invata cum functioneaza unele lucruri, cum se desfasoara activitatea, stai pe langa colegi.
Doream sa stiu daca pot pleca intr-un timp atat de scurt (dupa 3-5 zile de perioada de proba) cu o notificare scrisa fara motivatie lasata la Departamentul de Resurse Umane si daca pentru cele 3-5 zile in care am fost la munca voi fi platita.
Multumesc!
Buna seara,
As dori si eu sa stiu care din documentele urmatoare trebuie prezentate angajatorului pentru dosarul de angajare, in situatia unui absolvent ce nu a mai lucrat vreodata si in prezent obtine indemnizatie de somaj.
1. Cazier judiciar
2. Documente privind pregatirea scolara/profesionala, privind starea civila..
3. Pentru întocmirea contractului individual de muncă se va prezenta o copie a carnetului de muncă cu datele inscrise pana la data de 1.01.2011 si adeverinta(e) de vechime in original pentru perioada 1.01.2011-prezent.
4. Decizia de incetare a activitatii si nota de lichidare de la ultimul angajator
5. Adeverinţă privind stagiul de cotizare la Fondul Naţional Unic pentru Asigurări Sociale de Sănătate pentru ultimele 6 luni. Documentul va fi eliberat de ultimul angajator şi va conţine obligatoriu veniturile pentru care s-a plătit contribuţia şi numărul de zile de stagiu evidentiat distinct pe fiecare lună.
6. Referinte scrise de la angajatorul actual si cel anterior.
7. Examenul medical

Eu inteleg ca 1,2,7 este necesar sa fie prezentate, dar nu stiu daca mai trebuie si 5. sau vreun document de la somaj.