Bună. Am un antecontract cu termen mâine, 20 martie, pt ap. în bloc nou încă în construcție (peste minim 2 luni vor termina, nu ma afectează întârzierea). Am plătit doar 5%, urmând sa plătim Cash la finalizare. Agentul zice ca nu este nevoie sa facem prelungire, ci doar sa semnam atunci când va fi gata. Dar mie nu mi se pare normal sa stau cu un contract teoretic expirat.
Partenerul meu (parte contractanta 50%, necăsătoriți) este plecat din tara, iar cu nebunia de Covid-19 nicio șansă să poată veni să semneze o prelungire. Care sunt indicațiile dpdv legal? Este obligatorie prelungirea chiar dacă nu apelam la un credit/banca? Este suficient dacă merg doar eu sa semnez prelungirea?
Daca cealaltă parte contractanta are posibilitatea să vă facă o procură specială recunoscută în România , vă poate mandata să semnați și în numele lui.
Referitor la prelungire, aceasta se poate face prin act adițional la contractul respectiv.
Ar fi fost util sa va prezentati la notarul public si sa solicitati emiterea unei incheieri prin care acesta sa certifice ca sunteti prezenti si gata sa semnati contractul final, astfel incat vanzatorul sa nu pretinda la un moment dat ca la data stabilita in antecontract nu s-a putut semna contractul din cauza dvs si, astfel, sa incerce sa retina avansul achitat de dvs (daca antecontractul prevede asa ceva). Este imposibil sa faceti asta cata vreme partenerul dvs nu este prezent si nici nu v-a imputernicit sa il reprezentati.
Ca sa preintampinati aceasta situatie, va ramane sa obtineti de la vanzator un document in care acesta sa recunoasca ca intarzierea ii este imputabila.
Nereguli antecontract
ritz
Buna ziua, am si eu o mica mare problema. Eu, in calitate de promitent cumparator, am cumparat o casa al carei teren necesita dezmembrarea, fiind un teren ... (vezi toată discuția)