avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire antecontract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire antecontract?

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament care nu este gata inca. Conform antecontractului, apartamentul ar fi trebuit sa fie gata pana in 13.05.2016. Am dat un avans de 1000eur.

Insa scrie asa:
'Contractul se poate prelungi pana in data de 13.11.2016, printr-un act aditional semnat de ambele parti, doar in ceea ce-l priveste pe vanzator (avand in vedere ca intabularea poate dura mai mult)...'.

Asta inseamna ca daca eu nu vreau sa semnez prelungirea antecontractului atunci primesc avansul inapoi?

Sau trebuie sa semnez, daca vanzatorul decide sa prelungim contractul?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:15, 13 Mai 2016
Intabularea dureaza maximum 30 de zile.

Contractele in care una dintre parti are drepturi suplimentare fata de cealalta parte ii confera acesteia un avantaj deloc neglijabil in fata celeilalte parti care accepta un astfel de compromis.

In contract trebuia sa ii prevedeti penalitati daca nu intabuleaza intr-un termen de x zile dupa finalizarea constructiei, altfel o sa asteptati pana la calendele grecesti.

Atata timp cat ati fost de acord cu prelungirea prin act aditional nu aveti altceva de facut decat sa semnati.

Nu veti primi avansul inapoi decat daca este prevazut acest lucru in antecontract si cu respectarea condiitlor de restituire, dvoastra cunoasteti mai bine ce ati semnat.
cyan a scris:

Intabularea dureaza maximum 30 de zile.

Contractele in care una dintre parti are drepturi suplimentare fata de cealalta parte ii confera acesteia un avantaj deloc neglijabil in fata celeilalte parti care accepta un astfel de compromis.

In contract trebuia sa ii prevedeti penalitati daca nu intabuleaza intr-un termen de x zile dupa finalizarea constructiei, altfel o sa asteptati pana la calendele grecesti.

Atata timp cat ati fost de acord cu prelungirea prin act aditional nu aveti altceva de facut decat sa semnati.

Nu veti primi avansul inapoi decat daca este prevazut acest lucru in antecontract si cu respectarea condiitlor de restituire, dvoastra cunoasteti mai bine ce ati semnat.

Ce se intampla in cazul in care nu semnez? Pierd avansul?
Ce conditii sunt prevazute in antecontract privind pierderea avansului sau restituirea dublului avansului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul ... Ana mariahr Ana mariahr Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul Prima Casa, achiziționând un apartament. În acel moment blocul era în construcții, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea termenului din antecontract MadalinaET MadalinaET Am incheiat o promisiune bilaterala pentru achizitionarea unui apartament prin programul prima casa la inceputul lunii aprilie 2016. In momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)