avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate ana_24

Activitate ana_24

Răspuns la discuția demisia
Ma aflu in situatia domnului crissu90, am facut cererea , a semnat-o. si am intrebat-o de nr de inregistare si sa imi semneze pe al doilea exemplar. Mi-a spus ca nu e nevoie sa imi semneze. ca are semnat pe exemplaru ei. nr de inregistrare nu a vrut sa imi dea.

Am lucrat in bucatarie 1 luna si 2 zile, i-am zis ca vreau nota de lichidare, sa aduc echipamentu, sa faca inventaru si deabia dupaia imi face nota de lichidare..demisia mi-am facut-o pe loc..cert este ca m-am angajat in alta parte si trebuie sa fac psi..din cate am inteles nu pot sa fac psi daca nu imi da nota de lichidare???
problema este ca nu am semnat nici un act de gestiune, cand am venit nu mi sa facut inventaru..exista intradevar semnatura mea..pe ce am produs in bucatarie timp de o luna.. cand i-am spus ca vreau demisia la zi, a zis ca nu e deacord si sa stau in preaviz..a zis ca nu ma plateste pentru ce am muncit.. dupaia sa razgandit si a zis ca ma plateste.. ma gandesc daca face inventaru sa nu ma scoata lipsa..pentru a nu ma plati..
In momentul in care voi primi bani pentru orele prestate in cadrul firmei, si nu sunt okey, pot face sesizare la ITM? Am pontaj, fluturas si contractu de munca, pot face dovada.

Discuție Demisie
Buna seara,

Am si eu cateva intrebari, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde..

Deci, am lucrat 1 luna de zile si cateva zile, dupa care mi-am dat demisia la zi, motiv am gasit ceva mai bun de lucru, demisia la data de 23,06,2016/ (initial mi-am facut cu data de 22,06,2016, doar ca mi-a zis ca nu se poate si am modificat 23,06,2016)
Contractu de munca la noua firma l-am semnat pe data de 23,06,2016.

Vroiam sa va intreb are ceva daca se suprapun contractele de munca?
Iar daca nu am nota de lichidare la vechiul loc de munca, pot sa imi fac psi la noul loc de munca?

Cert este ca nu a vrut sa ma inteleaga cu demisia la zi, si mi-a zis ca sa stau in preaviz 14 zile, am refuzat categoric deoarece nu puteam sa dau cu piciorul la sansa pe care am primit-o.

Astept raspunsuri, multumesc.
Răspuns la discuția Proprire
Maine o sa ma duc la judecatorie.
Va multumesc.
Am primit doua foi.

Prima scrie numele meu, cu stampila in original si semnatura.
A doua societatea unde lucreaza sotul meu, care este xeroxata.
Nu apare nicaieri numele sotului meu. Doar societatea unde lucreaza el.
Sotu meu nu apare in contractu cu RIAL-ul. Nu am nici un venit.

Scrie asa:

Instiintare privind masura propriprii,
catre: numele meu, (numele de fata)
domiciliul X, str: Y, jud. Z

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca, potrivit art. 738 C.pr.civ,. s-a dispus infiintarea propririi asupra cotei de 1/3 din veniturile pe care dvs le incasati de la ( societatea unde lucreaza sotu meu, scrie toata adresa), reprezentand debit calculat pentru perioada X, cheltuieli de executare silita , la solicitarea creditoarei Rial.

Titlul executoriu in temeiul caruia a fost formultata cererea de executare este reprezentat de sentinta civila nr. X din data Y pronuntata de judecatorie.

Alaturat va comunicam copuie pe adresa de infiintare a propririi.

Deci trebuie sa ma duc la judecatorie si sa fac contestatie la executare?

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Discuție Proprire
Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine, am primit o instiintare de la Biroul Executorului Judecatoresc precum executarea silita prin infintarea unei propriri, in cota de 1/3 din venitul lunar, pe care unitatea dvs, in calitate de tert propit, il datoreaza debitoarei (Numele meu, cnp) pana la incasarea sumei X, mentionata mai sus.

In baza art 783. Cod Procedura Civila, va punem in vedere interdictia de a platii contravaloarea sumelor de bani poprite pana la concurenta sumei datorate, in caz contrar veti suporta consencitintelemprevazute la art 790 Cod Procedura Civila privind validarea propririi.

In temeiul art. 787 Cod Procedura Civila, in termen de 5 zile de la primirea propririi urmeaza sa consemnati sumele de bani proprite si sa trimiteti dovada executorului judecatoresc si in continuare pana la incasarea integrala a debitului.

Mi-a scris conturile unde se duc bani pe care mi proprieste si deasemnea mi-a anexat o copie certificata de incuvintare a executarii silite, aducandu-mi la cunostinta ca am fost instintata cu proprirea.

Mentionez ca eu nu am nici un venit. Sotul meu lucreaza, se mentioneaza societatea unde lucreaza el. Sunt casatorita din 2009. Dupa ce m-am casatorit mama nu m-a scos din contractu de Rial pe care la avut. Si astfel a avut datorii la intretinere, nu a reusit sa achite si s-a ajuns la proces.

Aceasta propriere mi-a fost trimisa mie,mamei mele si societati unde lucreaza sotul meu.

Intrebare, poate sa-i puna proprire sotului meu?

Cum se procedeaza? Se imparte suma? Intre mama si sotu meu?

As putea plati in rate, la cine trebuie sa ma adresez?

Va rog frumos sa-mi da-ti raspunsuri ca sa stiu ce pot sa fac.
Sau sfaturi cum sa procedez.
Va multumesc

Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc.
Buna seara,
Situatia e urmatoarea: Mama mea este executa silit de catre Rial pentru ca nu a reusit sa isi plateasca datoriile la Asociatie, valoarea este de 115 milioane. Se judeca de 2 ani, in care anu asta a facut ea apel la judecator sa o lase sa plateasca esalonat. Bineinteles judecatorul ia accordat clementa pana in data de 1 Decembrie 2013 sa achite toata suma. Mama mea timp de 2 ani nu a lucrat, si-a gasit de lucru in luna lui octombrie 2013. Cum ea nu s-a prezentat la proces si nici Rial nu sa prezentat, sa anulat pana in 15 Ianuarie 2014.
Mama ma rugat pe mine sa o ajut cu bani, astfel am parcus drum la Rial si am intrebat daca pot sa platesc esalonat suma. M-au trimis la Asociatie, am vorbit cu cei de la Asociatie, au zis ca sunt de accord, insa m-au trimis inapoi la Rial cu mentiunea sa preiau eu contractul sau sa fiu copropietar. Insa eu sunt trecuta in contract. Astazi cand am sunat la Asociatie mi-a spus ca vorbeste cu vecini de pe palier daca sunt de accord.

Intrebarile mele sunt urmatoare:

1.Daca vecini nu sunt de accord, conteaza parerea lor? Sau decizia ar trebui sa le apartina doar celor de la Asociatie?
2.Daca mama reuseste sa achite suma si face dovada plati pe 15 Ianuarie 2014, poate sa o mai evacueze?
3.Sunt sanse sa castigam procesu? Daca Asociatia este de acord ca eu sa platesc esalonat si semnez conventia cu ei.

Familie formata din: Mama+2 copii, eu sunt al treilea copil, casatorita.
Locuinta data de Rial.