avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

In data de 15 iunie l-am anuntat pe angajator ca nu mai vin a 2-a zi la munca iar a doua zi am venit si mi-am dat demisia.Dupa mi-a zis ca trebuie sa astept decizia incetarii contractului de munca.Intrebarea este cum pot sa aflu daca mi-a inregistat cererea de demisie si ce pot face in cazul in care nu a facut-o??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 24 Iunie 2016
Pe cererea de demisie ce rezolutie s-a pus de catre angajator ,cu sau fara preaviz ?
am plecat de la ei fara preaviz si s-a facut cu acordul ambelor parti
@crissu90
Chiar daca a fost de acord cu plecarea dvs, trebuie sa mentioneze acest lucru pe cererea dvs.
@crissu90
Chiar daca a fost de acord cu plecarea dvs, trebuie sa mentioneze acest lucru pe cererea dvs.

@Florin_Cioca
tocmai ca am mentionat acest lucru in cerere,dupa ce am scris cererea(acolo de fata cu ei) si am predat-o mi-a zis ca trebuie sa astept decizia de incetarea a contractului individual de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
crissu90, utilizator
@crissu90
..tocmai ca am mentionat acest lucru in cerere...

Sa inteleg ca angajatorul a mentionat pe cerere ca este de acord cu incetarea contr de munca.
..si s-a facut cu acordul ambelor parti..

Daca ati solicitat incetarea CIM cu acordul partilor, iar angajatorul a fost de acord, atunci va trebui sa va inmaneze decizia de desfacere a CIM conf art 55 lit b CM. In acest caz nu este vorba de demisie.
Daca in schimb a fost o demsie din partea dvs (incetare unilaterala a CIM), iar angajatorul a renuntat la preaviz si a mentionat acest aspect pe notificarea depusa de dvs, atunci CIM se considera incetat de la data mentionata de dvs in notificare.
cum pot sa aflu daca mi-a inregistat cererea de demisie si ce pot face in cazul in care nu a facut-o??

Ar trebui sa aveti cel de-al doilea exemplar cu nr de inregistrare in unitate. Daca nu il aveti atunci sa-l solicitati angajatorului. Daca nu vi-l da atunci puteti sesiza ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz BĂLȚOI Janina BĂLȚOI Janina Mi-am dat demisia cu acordul părților cu data de 15.03.2018 iar pe cerere mi s-a cerut preaviz 20 zile , iar imediat după aceea mi s-a spus verbal ca sa ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Dadika Dadika Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)