avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

In data de 15 iunie l-am anuntat pe angajator ca nu mai vin a 2-a zi la munca iar a doua zi am venit si mi-am dat demisia.Dupa mi-a zis ca trebuie sa astept decizia incetarii contractului de munca.Intrebarea este cum pot sa aflu daca mi-a inregistat cererea de demisie si ce pot face in cazul in care nu a facut-o??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 24 Iunie 2016
crissu90 a scris:

am plecat de la ei fara preaviz si s-a facut cu acordul ambelor parti


Ori v-ati dat demisia ori ati solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ?
Ma aflu in situatia domnului crissu90, am facut cererea , a semnat-o. si am intrebat-o de nr de inregistare si sa imi semneze pe al doilea exemplar. Mi-a spus ca nu e nevoie sa imi semneze. ca are semnat pe exemplaru ei. nr de inregistrare nu a vrut sa imi dea.

Am lucrat in bucatarie 1 luna si 2 zile, i-am zis ca vreau nota de lichidare, sa aduc echipamentu, sa faca inventaru si deabia dupaia imi face nota de lichidare..demisia mi-am facut-o pe loc..cert este ca m-am angajat in alta parte si trebuie sa fac psi..din cate am inteles nu pot sa fac psi daca nu imi da nota de lichidare???
problema este ca nu am semnat nici un act de gestiune, cand am venit nu mi sa facut inventaru..exista intradevar semnatura mea..pe ce am produs in bucatarie timp de o luna.. cand i-am spus ca vreau demisia la zi, a zis ca nu e deacord si sa stau in preaviz..a zis ca nu ma plateste pentru ce am muncit.. dupaia sa razgandit si a zis ca ma plateste.. ma gandesc daca face inventaru sa nu ma scoata lipsa..pentru a nu ma plati..
In momentul in care voi primi bani pentru orele prestate in cadrul firmei, si nu sunt okey, pot face sesizare la ITM? Am pontaj, fluturas si contractu de munca, pot face dovada.

1. Nu are nicio legatura nota de lichidare cu instruirea SSM si PSI la un nu loc de munca.

2.
In momentul in care voi primi bani pentru orele prestate in cadrul firmei, si nu sunt okey, pot face sesizare la ITM? Am pontaj, fluturas si contractu de munca, pot face dovada.


Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....

3. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.
Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda prevaiz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz BĂLȚOI Janina BĂLȚOI Janina Mi-am dat demisia cu acordul părților cu data de 15.03.2018 iar pe cerere mi s-a cerut preaviz 20 zile , iar imediat după aceea mi s-a spus verbal ca sa ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Dadika Dadika Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)