avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate moneytaker

Activitate moneytaker

Răspuns la discuția Plata concediu neefectuat
freeelis a scris:

In acest caz, se va lua in calcul cele doua luni anterioare intrarii in CCC.
javascript:void(0);

Adica Ianuarie si Februarie (caci in Martie am in CCC) ?
Răspuns la discuția Obtinere copie cartea de munca
Asa este !
Răspuns la discuția Plata concediu neefectuat
Pai in acest caz din cele 3 luni anterioare incetari CIM ... am lucrat efectiv doar 6 zile din septembrie, in iulie si august fiind in CCC.
La ITM Ilfov (unde am fost eu) am cerut situatia activitatii mele ca salariat si mi s-a spus ca trebuie sa platesc acei 20 leo, si am primit raspunsul pe loc.
Mentionez ca angajatorul mi-a refuzat eliberarea mai multor documente pe care le-am cerut, si am apelat la ITM. Asta in conditiile in care, anterior acestor cereri, am facut alte cereri, care mi-au fost ignorate (la firma neexistand un registru de evidenta al documentelor, si mi s-a refuzat confirmarea de primire si de solicitare a unui numar de inregistrare) si am facut sesizare la ITM; dar pana cand s-a deplasat ITM-ul la firma angajatorul a avut timp sa mi le trimita prin posta.
Ideea este ca informarea la ITM este cea mai rapida cale, in persoana, nu prin posta. Prin posta amana cu inca 15 zile timpul de 30 zile de raspuns si primesti raspunsul in aproape doua luni.
Pentru inregistrarea in REVISAL te poti adresa la ITM, contra sumei de 20 lei, ti se va da un extras cu activitatea ta ca salariat.
Pentru salariu, solutia sa vezi cu ce salariu esti incadrata este sa te duci la anaf si sa vezi sitatia ta de contribuabil. Acolo ti se va afisa salariul brut pentru care angajatorul plateste contributiile sociale si impozitele.

Sper ca iti este de folos.
Buna ziua.
Vreau sa ma clarific cu privire la plata concediilor de odihna neefectuate.
Nu am luat concediu pe 2011, 2012, 2013, iar in 2014 intre 18 martie si 21 septembrie am fost in CCC, mi-am reluat activitatea pe 22 septembrie 2014.
Salariu brut pentru perioada ianuarie 2011 - martie 2014 a fost de 4278 lei, iar pentru perioada incepand cu 22 septembrie 2014 este de 2112 lei.
Daca imi dau demisia acum ... la ce salariu se va raporta plata pentru concediul de odihna neefectuat ?

Va multumesc pentru timpul si atentia dumneavoastra.
Răspuns la discuția Contract de munca Anglia
nimeni sa ma lamureasca si pe mine ?
Răspuns la discuția Contract de munca Anglia
Compania este din Anglia !
Buna ziua !
Am un contract de munca in Anglia pe care trebuie sa il semnez zilele acestea.
Am o perioada de proba de 6 luni in care voi lucra de acasa, apoi la biroul din Londra.
MA poate lamuri cineva cu privire la ce taxe si impozite voi plati aici si care vor fi platite acolo (ma refer la aceasta perioada de 6 luni in care voi lucra din Romania)?

Va multumesc !
Sa presupunem ca am luat contravaloarea salariilor in suma de 100000 lei. Voi lua intreaga suma ca venit pe ultimele 12 luni astfel incat 100000/12x85% = 7083 ?
Pot depune la dosar incheierea de la executor cu eliberarea sumei ? Eventual insotita si de un extras de cont si raportul de evaluare al expertului contabil ?

Am depus plangere penala ... momentan nu s-a intamplat nimic :(